Vijf leerlingen van het Markland College in Zevenbergen hebben een alcoholvrije cocktail bedacht en bijbehorende cadeaupakketten. Vlnr: Thijmen ten Hoedt, Kevin Magielse, Tim de Zeeuw, Jesse de Bruin en Ryam Waasdorp.
Volledig scherm
PREMIUM
Vijf leerlingen van het Markland College in Zevenbergen hebben een alcoholvrije cocktail bedacht en bijbehorende cadeaupakketten. Vlnr: Thijmen ten Hoedt, Kevin Magielse, Tim de Zeeuw, Jesse de Bruin en Ryam Waasdorp. © Pix4Profs/René Schotanus

Jonge Zevenbergse ondernemers willen alcoholvrije markt bestormen met Mocktail Cadeau

ZEVENBERGEN - Cuddles on the Beach, Virgin Tonic en Tropical Bull zijn de klinkende namen van alcoholvrije cocktails, mocktails genoemd, die vijf leerlingen van het Markland College uit Zevenbergen lanceren in een fraaie cadeauverpakking onder de naam Mocktail Cadeau.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?