Jan Barel en de haven in Zevenbergen: na het dempen komt het graven

VIDEOZEVENBERGEN - Het water lonkt voor het centrum van Zevenbergen. Het opengraven van de haven is woensdagmiddag officieel op gang gebracht en daarvoor dook aan de toekomstige waterkant een oude bekende op.

Onder grote belangstelling stak Jan Barel (80) op de hoek Zuidhaven/Markt de eerste schop in de grond. In 1970 zette hij als prins Jan bij wijze van carnavalsstunt op dezelfde plaats de demping van de haven symbolisch in gang door vanaf een brug een emmer rivierzand in het water te mikken. Hij kreeg destijds hulp van de toenmalige burgemeester en raadsleden. Dit keer verleenden kinderen met emmertjes en schepjes assistentie om het eerste grondwerk te verzetten.

  1. Over de vestingen, door de polders en dan de oude dorpskern bij Vestingloop Willemstad
    PREMIUM

    Over de vestingen, door de polders en dan de oude dorpskern bij Vesting­loop Willemstad

    WILLEMSTAD - ,,Zie je m'n rode gezicht? Ja, ik heb zojuist al gelopen", grijnst Jacqueline den Hollander, als ze de deur van haar woning net sluit. De Willemstadse liep de vijf kilometer van de Vestingloop. Over de vestingwallen en door de dorpskern. Waar het evenement vorig jaar nog te maken had met flink wat regen, zorgde een warm najaarszonnetje ditmaal voor verzwarende, maar tegelijkertijd toch aangename omstandigheden.