Volledig scherm
Zowel Gerard als zijn hulpverlener Sylvia vindt dat de iPad de kwaliteit van de zorg heeft verbeterd. Ze hebben nu contact op het moment dat het nodig is, waardoor veel stress kan worden voorkomen. © foto Joyce van Belkom/het fotoburo

iPad in de zorg: 'Door de iPad gaat het veel beter met me' (video)

BREDA - Zorgorganisatie Surplus is in oktober gestart met een proefproject met digitale zorg, waarbij twintig cliënten en vijf medewerkers een iPad in bruikleen kregen.

Gerard is een van die cliënten. Hij wil zijn iPad niet meer kwijt. Hij gebruikt de tablet vooral om te beeldbellen met zijn hulpverlener Sylvia Meijboom. ,,Voorheen belde ik m’n zus of m’n ex als er problemen waren, maar eigenlijk hou ik niet zo van bellen. Beeldbellen werkt veel beter. Je zíet elkaar, je weet tenminste met wie je praat. Dus als er nu problemen zijn, FaceTime ik Sylvia.”

Ook Sylvia Meijboom is zeer te spreken over toepassing van de iPad in de zorg. ,,Voorheen bluste ik als ik hier kwam de brandjes van de week ervoor en een uur is zo voorbij. En als er problemen waren, was het soms tegen de tijd dat ik op huisbezoek kwam geëscaleerd. Nu kan Gerard meteen bellen als er paniek dreigt of als hij ergens tegenaan loopt."

Lees verder over de iPad in de zorg in BN DeStem

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement