De gemeente Moerdijk treft verschillende maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
Volledig scherm
De gemeente Moerdijk treft verschillende maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. © Getty Images/iStockphoto

Inwoner gemeente Moerdijk test positief op coronavirus

ZEVENBERGEN - Een inwoner van de gemeente Moerdijk kampt met het coronavirus. Dat heeft burgemeester Jac Klijs dinsdagmiddag naar buiten gebracht.

,,Ik ben op de hoogte gebracht dat op dit moment één inwoner in onze gemeente positief is getest op het coronavirus”, aldus Klijs. 

Quote

Natuurlijk beseffen ook wij dat voorkomen niet 100 procent te garanderen is, maar je kunt je wel voorberei­den en bewuste keuzes maken

Jac Klijs, burgemeester Moerdijk

,,De betrokken diensten en instellingen hebben alle maatregelen getroffen die verdere verspreiding tegen moeten gaan. Als gemeente nemen we het advies van het Rijk ter voorkoming van verspreiding eveneens ter harte. Natuurlijk beseffen ook wij dat voorkomen niet 100 procent te garanderen is, maar je kunt je wel voorbereiden en bewuste keuzes maken.”

De gemeente Moerdijk neemt vanwege het coronavirus verschillende maatregelen. ,,In navolging van het landelijke beleid en de berichtgeving van het kabinet. Deze maatregelen gelden vooralsnog deze week. Voorop staat dat de dienstverlening aan inwoners zo veel mogelijk door moet kunnen gaan”, meldt de gemeente in een persbericht.

Afspraken gaan door

Alle geplande afspraken aan de balie gaan deze week door en de milieustraat is open. ,,Voor inwoners die een afspraak hebben geldt het advies van het RIVM: mensen met verkoudheid, hoesten of koorts moeten sociale contacten beperken. Heeft u klachten? Dan vragen we u uit voorzorg niet naar het gemeentehuis te komen maar een nieuwe afspraak te maken.”

Het college van burgemeester en wethouders van Moerdijk schrapt deze week alle publieke bezoeken.