Volledig scherm
Een eerdere bijeenkomst in Wagenberg over windmolens langs de A16. © Marcel van Dorst / MaRicMedia

Inloopavonden in Rijsbergen en Wagenberg over windmolenplan A16

WAGENBERG - De provincie verwacht dat het ontwerp-inpassingsplan voor de windmolens langs de A16 volgende week wordt afgerond. Daarna kan iedereen gedurende zes weken reageren op dit provinciale bestemmingsplan.

Den Bosch houdt ook twee inloopavonden waar veel informatie wordt gegeven over het project dat 100 MW aan stroom moet gaan opleveren.

Zonzeel

De eerste inloopvond vindt plaats op 21 juni van 18.30 tot 20.30 uur in Plexat, Kerkstraat 22, Wagenberg. deze avond is voor mensen die bij het noordelijke van de A16 wonen, dus bij de knooppunten Klaverpolder, Zonzeel en Nieuwveer. 

De week daarna is er een avond voor de mensen uit de buurt van de knoopunten Hazeldonk en Galder. Die avond is 27 juni van 18.30 tot 20.30 uur in De Koutershof in Rijsbergen. 

Volledig scherm
Hier komen de windmolens langs de A16 te staan. © Henk den Ridder

Omdat er geen plenaire presentaties zijn kunnen belangstellenden binnenlopen als ze tijd hebben. Er zijn op de avonden visualisaties te zien. Van 19 juni tot en met 31 juli kunnen zienswijzen worden ingediend. Meer informatie over de procedure op www.brabant.nl/windenergieA16.