Volledig scherm
© Edwin Wiekens/Pix4Profs

'Industrial park Moerdijk is geen terrein om mee te stunten'

MOERDIJK - Het industrial park op voormalig Shell-terrein komt van de grond. 'Gewone' logistiek is er niet welkom, zegt Havenschap Moerdijk.

De interesse van een grote asfaltcentrale is beleefd afgewimpeld. Past er niet, want het voegt niks toe aan de chemische bedrijven die er al zitten. "Dit is geen terrein om mee te stunten op de markt. Er moet synergie zijn, bedrijven moeten elkaar versterken", zegt Ferdinand van den Oever, directeur van Havenschap Moerdijk.

Het havenschap selecteert streng als het gaat om wie zich op het 110 hectare grote industrial park ten zuiden van Shell in het westelijk deel van het industrieterrein mag vestigen. "Er ligt hier een van de grootste chemische clusters van Europa, met bedrijven in de zwaardere milieucategorie. Het zou onbegrijpelijk zijn daar koopmansgoederen op te slaan", zegt commercieel manager Manon Baartmans.

Van den Oever en Baartmans zijn glashelder: het industrial park is geen alternatief voor het Logistiek Park Moerdijk (LPM), zoals Stichting Behoud Buitengebied Moerdijk stelt. Logistiek is welkom, maar dan voor opslag van gevaarlijke stoffen. Van den Oever: "Een marktsegment waar groei in zit, terwijl Rotterdam hiervoor een ruimteprobleem heeft." Met de David Hart Groep (DHG) heeft het industrial park hier al een grote partij in huis gehaald. DHG gaat het distributiecentrum Smartlog 2 bouwen, zoals voor Rulewave, dat nu nog in Ridderkerk zit. Het logistieke maritieme bedrijf gaat in Moerdijk onder meer gevaarlijke stoffen opslaan.

Lees het hele verhaal maandag 3 oktober in BN DeStem

  1. Weg moet paar keer open voor vernieuwen waterleiding Klundert

    Weg moet paar keer open voor vernieuwen waterleiding Klundert

    KLUNDERT - Het vernieuwen van de waterleidingen in en rondom Klundert is in volle gang. Aan de leidingen van de Nieuwendijk (fase 1) en de huisnummers 1 t/m 11 van de Zevenbergseweg (fase 2) wordt dagelijks van 7.30 tot 17.00 uur gewerkt. De werkzaamheden aan de leidingen van de huisnummers 25 t/m 30 (fase 4) starten 16 oktober en aan de nummers 13 t/m 22 (fase 3) wordt vanaf begin november gewerkt. De fases 1, 2 en 4 worden door aannemersbedrijf Van Vulpen uitgevoerd, fase 3 door Brabant Water.