Volledig scherm
© Thinkstock

Inbraken op klaarlichte dag: dronken mannen waren op zoek naar drank

BREDA /FIJNAART/NOORDHOEK- Twee dronken mannen uit het voormalige Joegoslavië (52 en 45) probeerden op 9 april op klaarlichte dag in te breken in en bij woningen in Fijnaart en Noordhoek. Ze zouden daarom negen maanden de cel in moeten, eiste officier van justitie Pauline Lanslots vrijdag in de rechtbank in Breda.

,,Zo zat als een wiel, dronken als een aap of gewoon zat'', gaf advocaat Mark Broere de toestand van zijn cliënt Dule B. weer. ,,En de drank die genuttigd is, veroorzaakte een zucht naar drank.'' 

De inbraakpogingen mislukten, want beide keren werden ze op heterdaad betrapt door de bewoners. In Fijnaart zou zijn geprobeerd in te breken in het schuurtje van de bewoners.

Daar werd ook met en koevoet gedreigd, zo luidt de verdenking. De twee mannen ontkennen dat. Bovendien, zo beweerde Dule B., sloeg de bewoner van die woning hem tegen het hoofd.

Volgens advocaat Broere moet zijn cliënt worden vrijgesproken, omdat die ,,zich alleen schuldig maakte aan het betreden van de tuin.'' 

Na de poging in Fijnaart, werd ook nog in Noordhoek geprobeerd in te breken. Daar ontstond schade aan de achterdeur. Die poging kan wel worden bewezen, aldus de advocaat.

De andere man, die nog maar twee dagen in Nederland was, bood zijn excuses aan aan de rechter voor zijn dronkenschap. ,,Die vervloekte alcohol deed het. Als ik vrij kom, ga ik terug naar Duitsland, weg uit Nederland.'' 

Zijn advocaat Henk van Asselt vroeg ook al vrijspraak voor het eerste feit. Beide raadslieden vinden de geëiste straf hoe dan ook veel te hoog.

De rechter doet 20 juli uitspraak.

poll

Een haven met water is een aanwinst voor Zevenbergen en mag daarom best wat meer kosten

  • Eens (32%)
  • Oneens (68%)
3192 stemmen