'Ik wil graag oud worden in mijn dorp Moerdijk'

interview,,Dat is het enige waar ik me aan stoor in dit dorp. Hondenpoep", lacht Jos Schalk (57). Bij het maken van de foto stond hij in een hoop, nota bene op de plek van het nieuwe dorpshart.

Schalk gaat aan de keukentafel zitten en tovert een stapeltje A4'tjes tevoorschijn. Vijf kantjes volgeschreven met antwoorden op vragen die tijdens het interview gesteld kunnen worden. 'Trots op Moerdijk' staat er boven het eerste blaadje, met daaronder een opsomming van alle verenigingen en werkgroepen die het dorp rijk is. Blaadjes twee en drie zijn een tijdlijn van 40 jaar vrijwilligerswerk dat Schalk deed en doet in het dorp, waar hij sinds zijn eerste levensjaar woont. Nummer vier is getiteld 'Wensen voor Moerdijk', en op het laatste blad weer dat vijfletterwoord: Trots.

 1. Niemand mag ziek worden, vinden ze op basisschool Aventurijn in Standdaarbuiten
  PREMIUM
  Longread

  Niemand mag ziek worden, vinden ze op basis­school Aventurijn in Standdaar­bui­ten

  STANDDAARBUITEN - Juf Angella van groep acht ziet er pips en vermoeid uit. Alsof ze de marathon heeft gelopen, vertrouwt ze haar collega’s tussen de middag toe. Door koorts en een flinke keelontsteking moest Angella haar klas in de steek laten. Zo voelt dat bij leerkrachten. ,,Ik voelde me zó verschrikkelijk schuldig. De kinderen, de collega’s. Als je ziek wordt, zadel je de school met een hoop problemen op.”
 2. Kapitaalinjectie voor haven met water in Zevenbergen
  PREMIUM
  video

  Kapitaalin­jec­tie voor haven met water in Zevenber­gen

  ZEVENBERGEN - Het ziet er naar uit dat dit voorjaar het grote graafwerk begint in het centrum van Zevenbergen. Er liggen miljoenen euro's extra klaar om het havenkarwei vlot te trekken. De gemeente Moerdijk hoest een kleine miljoen euro meer op. ,,Een haven met water is een grote plus voor het centrum”, verdedigt wethouder Thomas Zwiers dit voorstel van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

poll

Een haven met water is een aanwinst voor Zevenbergen en mag daarom best wat meer kosten

 • Eens (32%)
 • Oneens (68%)
3192 stemmen