Volledig scherm
Dit is een ijsbaan in Schiedam. © DIJKSTRA, ROEL

IJsbaan open in Willemstad: basisscholieren op hockeyschaatsen

WILLEMSTAD - Drie dagen lang is Willemstad omgetoverd in een wintersprookje. Met kraampjes in de Voorstraat, een kerstmarkt in het Arsenaal en een overdekte ijsbaan op de Parade. Alle basisschoolkinderen van Willemstad mochten donderdag en vrijdag al komen schaatsen. 

Niet op gewone schaatsen, maar speciale hockeyschaatsen. Voor de allerkleinste zijn er schaatsjes met dubbele ijzers. "Er kon voor gratis entreekaarten gespaard worden bij de Willemstade winkeliers," vertelt een van de medewerkers van de ijsbaan. "Met een kaart kan er twee uur geschaatst worden. Anders moet er 5 euro betaald worden voor twee uur schaatsen." 

Naast schaatsen kan er ook genoten worden van alles wat de soep en zopietent te bieden heeft. Echt storm liep het gisteravond nog niet met schaatsliefhebbers. Wel was het druk in de Voorstraat. Daar stonden heel veel kinderen, met in hun handjes een lampion, te wachten op de sneeuwkoningin. Gekleed in tule en voorzien van lampjes liep de sneeuwkoningin, terwijl de confettisneeuw uit de lucht dwarrelden, voor de lampionnenoptocht uit naar het Mauritshuis waar de welverdiende warme chocolademelk klaar stond.