Volledig scherm
Ger Tegelaar en zijn vrouw Marja zullen waarschijnlijk hun uitzicht zien verdwijnen voor hun woning aan de Kadedijk. Rechts wonen ze, links is nieuwbouw gepland. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Huizen Kadedijk Fijnaart komen er tóch

FIJNAART - In dezelfde tijd die de gemeenteraad van Moerdijk nodig heeft gehad om te beslissen of er wel niet twee huizen mogen worden gebouwd op de Kadedijk in Fijnaart, heeft China alweer een metropool uit de grond gestampt. 

De vergelijking mag enigszins overdreven zijn, de boodschap is duidelijk. Iedere lokale partij beaamde het  donderdagavond, en toch deden ze er allemaal nog eens hun plasje over - al was het maar om te constateren dat er al zoveel over was gesproken. 

De maat is vol

Voor wethouder Désirée Brummans was de maat dan ook zo goed als vol: ,,Dit dossier is zó zorgvuldig afgewogen.” 

Weg twijfels en bezwaren

Eén voor één maaide ze de bezwaren en twijfels weg van Moerdijk Lokaal en VVD die de bouw van de twee huizen - naast het monumentale pand en dito schuur op Kadedijk 126 - nog wilden tegenhouden. 

En de suggestie dat de gemeente zich niet zou bekommeren om monumentale panden, pareerde ze door het tegenovergestelde te poneren. 

En toen, eindelijk, kwam het voorstel in stemming: 16 voor, 9 tegen. Met andere woorden: het bestemmingsplan zal worden gewijzigd om de bouw van de huizen mogelijk te maken, en de bewoner van Kadedijk 126 trekt aan het kortste eind. 

Quote

Niemand heeft recht op vrij uitzicht

Jack Lems, raadslid Onafhankelijk Moerdijk

Om af te sluiten met de woorden van OM-raadslid Jack Lems: ,,Niemand heeft recht op vrij uitzicht.” 

  1. 'De oorlog in West-Brabant begon na de bevrijding'
    PREMIUM
    LONGREAD | Bevrijding 75 jaar

    'De oorlog in West-Bra­bant begon na de bevrijding'

    MOERDIJK/DORDRECHT - Na de bevrijding van West-Brabant, begin november 1944, scheidt alleen het Hollandsch Diep de geallieerden nog van Dordrecht. Maar aan beide kanten van de door de Duitsers opgeblazen Moerdijkbruggen is de oorlogsellende nog lang niet voorbij. In het zuiden is zoveel kapot dat er weinig te vieren valt, in het noorden moet de hongerwinter nog beginnen en laat de bezetter voelen dat ie nog niet verslagen is.