Volledig scherm
Ger Tegelaar en zijn vrouw Marja zullen waarschijnlijk hun uitzicht zien verdwijnen voor hun woning aan de Kadedijk. Rechts wonen ze, links is nieuwbouw gepland. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Huizen Kadedijk Fijnaart komen er tóch

FIJNAART - In dezelfde tijd die de gemeenteraad van Moerdijk nodig heeft gehad om te beslissen of er wel niet twee huizen mogen worden gebouwd op de Kadedijk in Fijnaart, heeft China alweer een metropool uit de grond gestampt. 

De vergelijking mag enigszins overdreven zijn, de boodschap is duidelijk. Iedere lokale partij beaamde het  donderdagavond, en toch deden ze er allemaal nog eens hun plasje over - al was het maar om te constateren dat er al zoveel over was gesproken. 

De maat is vol

Voor wethouder Désirée Brummans was de maat dan ook zo goed als vol: ,,Dit dossier is zó zorgvuldig afgewogen.” 

Weg twijfels en bezwaren

Eén voor één maaide ze de bezwaren en twijfels weg van Moerdijk Lokaal en VVD die de bouw van de twee huizen - naast het monumentale pand en dito schuur op Kadedijk 126 - nog wilden tegenhouden. 

En de suggestie dat de gemeente zich niet zou bekommeren om monumentale panden, pareerde ze door het tegenovergestelde te poneren. 

En toen, eindelijk, kwam het voorstel in stemming: 16 voor, 9 tegen. Met andere woorden: het bestemmingsplan zal worden gewijzigd om de bouw van de huizen mogelijk te maken, en de bewoner van Kadedijk 126 trekt aan het kortste eind. 

Quote

Niemand heeft recht op vrij uitzicht

Jack Lems, raadslid Onafhankelijk Moerdijk

Om af te sluiten met de woorden van OM-raadslid Jack Lems: ,,Niemand heeft recht op vrij uitzicht.” 

 1. Hoge opbrengst 'Cars against cancer' Moerdijk
  PREMIUM
  video

  Hoge opbrengst 'Cars against cancer' Moerdijk

  MOERDIJK - 'Cars against cancer' heeft zaterdag 1.262,50 euro opgeleverd. Dat is een hoop meer dan waar organisator Richard Smits op had gehoopt: ,,Met 1.000 euro was ik al tevreden geweest", zei hij na afloop. Het evenement was aan de Moerdijkse Haven, waar honderden autoliefhebbers met hun voertuigen kwamen om te kijken en om bekeken te worden. Naast een handjevol klassiekers waren het vooral uitgebouwde, opgevoerde, verlaagde en anders gepimpte auto's wat de klok sloeg. Maar de auto's waren maar bijzaak deze middag.
 2. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
  PREMIUM
  Mijn bevrijding

  Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

  BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.