Volledig scherm
In bijpassend hondenweer opende wethouder Jack van Dorst in het bijzijn van een boel honden en baasjes een nieuw hondenlosloopterrein aan de Westkreekweg. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Honden openen officieel het hondenlosloopterrein in Fijnaart

FIJNAART - Wethouder Jack van Dorst van de gemeente Moerdijk knipte geen lintje door, maar liet de eer van de opening van het hondenlosloopterrein woensdag over aan de honden Tara, Amber en Bally. Zij namen het terrein aan de Westkreekweg in Fijnaart met veel plezier in gebruik. Het weer werkte niet mee tijdens de opening, het was hondenweer.

De honden lieten zich niet weerhouden door de regen die met bakken tegelijk naar beneden kwam. De meeste aanwezigen luisterden dan ook onder de paraplu en met schoenen in het drassige gras, naar de openingswoorden van de wethouder.

Fantastisch burgerinitiatief

Van Dorst vindt het losloopterrein een blijk van een fantastisch burgerinitiatief. Het idee is ontstaan aan de dorpstafel van Fijnaart. De wethouder is blij dat de gemeente de mogelijkheid vond om het te realiseren. Misschien volgen er nog meer losloopterreinen binnen de gemeente. De samenwerking met de inwoners ervaart de gemeente dan ook zeer positief. ,,Deze leuke plek mag echter niet voor overlast zorgen, er geldt gewoon een opruimplicht," benadrukt Van Dorst.

Ook wijkagent Johan Damen en B.O.A. Jeff Martens zijn blij met de komst van het terrein. In 2017 vroeg de dorpstafel al om een losloopterrein, de aanvraag versnelde door een aantal bijtincidenten. Veel honden liepen los op het grasveld waarop ook een speeltuin is. Damen: ,,Ik ben trots en blij. Vooral trots op het burgerinitiatief, de inwoners mopperen even en komen daarna gelijk met goede ideeën."

Leefbaar Fijnaart

Jacqueline Koomen is als Fijnaartse aangeschoven bij de dorpstafel en lid van de werkgroep leefbaar Fijnaart. Zij bracht het idee in voor een hondenlosloopterrein. ,,Ik wil mijn hond laten loslopen, maar zonder omheining komt de hond niet terug. Wij zijn erg blij met deze plek." Haar hond Kyara rent dan ook heerlijk rond.

Om het terrein staan stevige hekken en er staan verschillende bankjes op het veld voor de baasjes. Uiteraard is er een hondenpoepafvalbak.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.