Volledig scherm
In bijpassend hondenweer opende wethouder Jack van Dorst in het bijzijn van een boel honden en baasjes een nieuw hondenlosloopterrein aan de Westkreekweg. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Honden openen officieel het hondenlosloopterrein in Fijnaart

FIJNAART - Wethouder Jack van Dorst van de gemeente Moerdijk knipte geen lintje door, maar liet de eer van de opening van het hondenlosloopterrein woensdag over aan de honden Tara, Amber en Bally. Zij namen het terrein aan de Westkreekweg in Fijnaart met veel plezier in gebruik. Het weer werkte niet mee tijdens de opening, het was hondenweer.

De honden lieten zich niet weerhouden door de regen die met bakken tegelijk naar beneden kwam. De meeste aanwezigen luisterden dan ook onder de paraplu en met schoenen in het drassige gras, naar de openingswoorden van de wethouder.

Fantastisch burgerinitiatief

Van Dorst vindt het losloopterrein een blijk van een fantastisch burgerinitiatief. Het idee is ontstaan aan de dorpstafel van Fijnaart. De wethouder is blij dat de gemeente de mogelijkheid vond om het te realiseren. Misschien volgen er nog meer losloopterreinen binnen de gemeente. De samenwerking met de inwoners ervaart de gemeente dan ook zeer positief. ,,Deze leuke plek mag echter niet voor overlast zorgen, er geldt gewoon een opruimplicht," benadrukt Van Dorst.

Ook wijkagent Johan Damen en B.O.A. Jeff Martens zijn blij met de komst van het terrein. In 2017 vroeg de dorpstafel al om een losloopterrein, de aanvraag versnelde door een aantal bijtincidenten. Veel honden liepen los op het grasveld waarop ook een speeltuin is. Damen: ,,Ik ben trots en blij. Vooral trots op het burgerinitiatief, de inwoners mopperen even en komen daarna gelijk met goede ideeën."

Leefbaar Fijnaart

Jacqueline Koomen is als Fijnaartse aangeschoven bij de dorpstafel en lid van de werkgroep leefbaar Fijnaart. Zij bracht het idee in voor een hondenlosloopterrein. ,,Ik wil mijn hond laten loslopen, maar zonder omheining komt de hond niet terug. Wij zijn erg blij met deze plek." Haar hond Kyara rent dan ook heerlijk rond.

Om het terrein staan stevige hekken en er staan verschillende bankjes op het veld voor de baasjes. Uiteraard is er een hondenpoepafvalbak.

 1. Niemand mag ziek worden, vinden ze op basisschool Aventurijn in Standdaarbuiten
  PREMIUM
  Longread

  Niemand mag ziek worden, vinden ze op basis­school Aventurijn in Standdaar­bui­ten

  STANDDAARBUITEN - Juf Angella van groep acht ziet er pips en vermoeid uit. Alsof ze de marathon heeft gelopen, vertrouwt ze haar collega’s tussen de middag toe. Door koorts en een flinke keelontsteking moest Angella haar klas in de steek laten. Zo voelt dat bij leerkrachten. ,,Ik voelde me zó verschrikkelijk schuldig. De kinderen, de collega’s. Als je ziek wordt, zadel je de school met een hoop problemen op.”
 2. Kapitaalinjectie voor haven met water in Zevenbergen
  PREMIUM
  video

  Kapitaalin­jec­tie voor haven met water in Zevenber­gen

  ZEVENBERGEN - Het ziet er naar uit dat dit voorjaar het grote graafwerk begint in het centrum van Zevenbergen. Er liggen miljoenen euro's extra klaar om het havenkarwei vlot te trekken. De gemeente Moerdijk hoest een kleine miljoen euro meer op. ,,Een haven met water is een grote plus voor het centrum”, verdedigt wethouder Thomas Zwiers dit voorstel van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

poll

Een haven met water is een aanwinst voor Zevenbergen en mag daarom best wat meer kosten

 • Eens (32%)
 • Oneens (68%)
3192 stemmen