Volledig scherm

Hof: geen nader onderzoek nodig in zaak Claudia Oskam

BREDA - Het gerechtshof in Den Bosch zegt dat geen verder onderzoek nodig is voor het hoger beroep in de zaak Claudia Oskam. Toch is er een gerede kans dat de inhoudelijke behandeling pas eind dit jaar of zelfs begin 2016 zal zijn. ‘Bizar’, zegt advocaat Richard Korver van de voor doodslag veroordeelde William R.

Frusterend
“Dit is frustrerend voor alle betrokkenen. Voor mijn cliënt en zijn ouders. Maar natuurlijk ook voor de nabestaanden van Claudia. Iedereen wil duidelijkheid,” aldus Korver. Die duidelijkheid moet gaan over de vraag of het ombrengen van de toen 36-jarige Claudia Oskam doodslag of moord was.

De rechtbank in Breda oordeelde dat William R. in een opwelling heeft gehandeld en niet met voorbedachten rade. Dus kwam er vrijspraak voor moord en een veroordeling tot tien jaar celstraf voor doodslag. Het Openbaar Ministerie (OM) had veertien jaar geëist voor moord. En ging meteen na het vonnis in hoger beroep.

Ergernis
Het OM en de verdediging hebben geen nadere onderzoekswensen. En dus zou het hof het hoger beroep in kunnen behandelen. Maar door problemen met de afstemming van agenda’s lukt dat voorlopig niet. Tot ergernis van raadsman Korver. Dat komt ook omdat het hof er twee dagen voor wil uittrekken.

Onnodig, meent Korver: “Bij de rechtbank volstond één dag. Er zijn toen zelfs vier deskundigen gehoord.”

Lees meer in BN DeStem van woensdag 5 augustus

Tweets by @bndsrechtbank