Volledig scherm
De échte stoomboot van Sinterklaas, bekend van tv: Pakjesboot 12. Dit jaar komt hij weer naar Willemstad. © Hollands Glorie

Hij komt, hij komt: de échte ‘Pakjesboot 12' van Sinterklaas, naar Willemstad

WILLEMSTAD - De kinderen van Willemstad en omgeving hebben geluk. Sinterklaas komt dit jaar twee keer. De eerste keer wordt hij verwacht op zaterdag 24 november rond 13.45 uur aan de Benedenkade met zijn gewone pakjesboot. De tweede keer komt hij op maandag 3 december om 12.45 uur aan met de échte pakjesboot van tv, ‘Pakjesboot 12'. 

Hij overnacht in het vestingstadje, zodat kinderen hem op dinsdag 4 december ook nog kunnen opzoeken. Natuurlijk zijn de pieten er beide keren bij. 

Volledig scherm
Zie ginds komt Willemstad! De pieten gaan natuurlijk mee met Sinterklaas. © Hollands Glorie

'Pakjesboot 12' is geen onbekende in Willemstad. In 2015 en 2016 kregen kinderen ook de kans om het bekende schip te bezoeken. ,,Vorig jaar is dat niet gelukt, omdat de Sint in Dokkum aankwam en dat is wel erg ver van West-Brabant", legt Pakjesboot-manager Martijn Koevoets uit Hoeven uit. ,,Dit jaar is de afstand beter te doen. Sint komt aan in Zaandam.” De boot doet op weg naar Willemstad ook nog Weesp, Spakenburg, Almere, Haarlem, Leiden en Rotterdam aan. 

Slaapkamer 

Op de boot kunnen kinderen de pieten aan het werk zien en een kijkje nemen in de slaapkamer van Sinterklaas. Het hoogtepunt is een ontmoeting met de sint zelf, gezeten achter zijn bureau met het Grote Boek van Sinterklaas.  Daarnaast kunnen ze de pieten helpen met het oplossen van een raadsel.

De Pakjesbootdagen in Willemstad worden georganiseerd door Hollands Glorie in samenwerking met Sinterklaashalderberge.nl en Willemstadse ondernemers. Kijk voor meer informatie,tijdstippen van de rondleidingen en het bestellen van tickets op www.pakjesboot.nl.