Volledig scherm
De Chicas spelen op het hoofdpodium van het Notenkrakers Zomerfestival. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Het Notenkrakers Zomerfestival, maar dan net even anders

ZEVENBERGEN - In de hitte en temidden van omvangrijke bouwwerkzaamheden: de 18de editie van het Notenkrakers Zomerfestival in het centrum van Zevenbergen was een speciale.

De organisatie van het muziekfestijn overwoog eventjes om in verband met de werkzaamheden een jaartje over te slaan, maar in nauw overleg met de gemeente, horeca én de aannemer werd in april toch de knoop doorgehakt: natúúrlijk gaat het door. Al moesten sommige dingen wel een beetje anders.

Verplaatsen

Quote

Er zijn podia op andere plekken gecreëerd en dat pakt verrassend goed uit

Helmuth Stoop, organisatie

Op de Noord- en de Zuidhaven staan normaal drie podia, maar daar wordt nu volop gebouwd. ,,In samenwerking met de horeca konden we alles verplaatsen. Er zijn podia op andere plekken gecreëerd en dat pakt verrassend goed uit'', legt Helmuth Stoop van de organisatie uit.

Zoals bij Dok13, waar het een drukte van belang is. Het publiek weet dit uithoekje zo goed te vinden, dat het een opgave blijkt de ingang van het restaurant te bereiken. ,,We wilden al een tijdje meedoen, dit jaar diende zich de mogelijkheid aan'', zegt Tulla van Tilborg van Dok13. ,,Volgend jaar willen we zeker weer meedoen'', voegt ze nog toe.

Stoop schat in dat er zo'n 3000 mensen op het blaasbandfestival afkwamen. Op de Markt werden extra schaduwplekken gecreëerd.

Quote

We wilden al een tijdje meedoen, dit jaar diende zich de mogelijk­heid aan. Volgend jaar willen we zeker weer meedoen

Tulla van Tilborg, Dok13

Volgend jaar groots uitpakken

De gemeente wilde ook graag dat het evenement doorgang vond. Levendigheid van het centrum is immers belangrijk en het Notenkrakers Zomerfestival speelt daarin, net als de wielerronde en de kermis, een belangrijke rol. ,,We hopen dat de bands en de bezoekers door die bouwwerkzaamheden heen kunnen kijken. Volgend jaar ligt hier een fantastische nieuwe markt, dan gaan we echt groots uitpakken'', belooft Stoop. Hij hoopt dan onder meer op optredens op een ponton in de nieuwe haven.