Volledig scherm
© RGB Stock

Herstel van functie Groenstrook Klundert

KLUNDERT - De Groenstrook tussen industrieterrein Moerdijk en de kern Klundert moet zijn oorspronkelijke functie weer terugkrijgen.Dat betekent een recreatieve functie voor de Klundertenaren en een buffer voor geluid en zicht.De Groenstrook maakt een rommelige indruk, vindt de gemeente Moerdijk.

Speelbos

Onder meer een hondenvereniging, de scouting en een manege zijn gevestigd in de Groenstrook. Ook is er een speelbos ingericht.

Bovendien wil het Havenschap Moerdijk met het oog op de verdere invulling van het industrieterrein de functie van de Groenstrook als geluidswal weer herstellen.

Daarom zitten de gemeente Moerdijk, het Havenschap Moerdijk en Staatsbosbeheer nu rond de tafel om te onderzoeken hoe de Groenstrook in de toekomst moet worden ingericht.

Recreatieve voorziening

"De herinrichting van de groenstrook is een kans om het gebied aantrekkelijker in te richten als groene en recreatieve voorziening én om een betere buffer te maken tussen woongebied en industrie", zegt gemeentewoordvoerder Axel Dees.

Het is geen project waar haast mee wordt gemaakt want de gemeente, het schap en Staatsbosbeheer hebben al een aantal jaren plannen voor een herinrichting van de groene strook langs de Niervaertweg in Klundert.

Toch moet er dit jaar meer duidelijk worden, zo is op te maken uit de woorden van Marjolein Bömer-Coppens van het Havenschap Moerdijk. "In de tweede helft van dit jaar is er meer nieuws te melden", zegt ze.

Als het eenmaal zo ver is, zullen ook de bewoners van Klundert bij de ontwikkelingen worden betrokken. Ook de gemeente zegt dat de Klundertenaren zeggenschap krijgen in de uitwerking en invulling van de plannen.

  1. Leer kind op school om te gaan met emoties
    Geef uw mening

    Leer kind op school om te gaan met emoties

    Het leren omgaan met emoties zou een vast onderdeel moeten worden op scholen. De druk die veel opgroeiende kinderen vandaag de dag voelen, zorgt bij steeds meer van hen voor problemen. Een reden daarvoor is dat zij vaak niet weten om te gaan met de emoties die daarmee gepaard gaan. Dit kan leiden tot depressies en in het ergste geval (pogingen tot) zelfmoord. In 2017 pleegden bijna twee keer zoveel Nederlandse jongeren zelfmoord ten opzichte van het jaar daarvoor.