Volledig scherm

Herrie van rijksweg in Heijningen en Helwijk: 'Je kan niet om het geluid heen'

HEIJNINGEN - Er moeten snel maatregelen komen tegen geluidsoverlast van de A29/A4 bij Heijningen en Helwijk.

Onafhankelijk Moerdijk (OM) en SP vragen het college van burgemeester en wethouders daarover te gaan praten met Rijkswaterstaat. Onlangs riep ook de fractie van Moerdijk Lokaal het college op om in actie te komen.

OM-raadslid Jack van Dorst schrijft in een brief dat er bij het doortrekken van de A4 tussen Bergen op Zoom en Dinteloord miljoenen euro's zijn gespendeerd in aanpassingen om overlast voor omwonenden en bedrijven te beperken. "Met de effecten voor de woonkernen Helwijk en Heijningen, namelijk de enorme toename van de verkeersintensiteit en daarmee de geluidsoverlast, is in onze ogen onvoldoende rekening gehouden. Laat staan dat daar in voldoende mate maatregelen voor zijn getroffen."

SP-raadslid Remco Luhrman zegt onlangs een wandeling te hebben gemaakt in Heijningen. "Daarbij heb ik her en der inwoners gesproken over de verkeersherrie en het fijnstofprobleem. Je komt vanzelf op dit onderwerp terecht, omdat je niet om het geluid heen kan."

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.