Volledig scherm
De Heinenoordtunnel. © anp

Heinenoordtunnel twee weekeinden dicht

De Heinenoordtunnel gaat zowel in januari als in februari één weekeinde dicht. Van vrijdag 12 januari (22.00 uur) tot maandag 15 januari (5.00 uur) gebeurt dit in de richting van Barendrecht en Rotterdam. 

Ook de toerit bij Oud-Beijerland wordt dan afgesloten. Van vrijdag 2 februari tot maandag 5 februari (op dezelfde tijdstippen) is de A29 bij de Heinenoordtunnel dicht in de richting Oud-Beijerland en Bergen op Zoom. 

De afgelopen periode waren er al vaker afsluitingen van de Heinenoordtunnel. Volgens Rijkswaterstaat hoort ook deze afsluiting bij het onderzoek dat als voorbereiding dient voor de renovatie van de tunnel. Die staat over enkele jaren gepland.

Afsluitingen

De Heinenoordtunnel ging afgelopen zomer vier weekeinden op slot. Dat leidde tot veel verkeersoverlast, vooral als de tunnel in de richting van Rotterdam dicht is. Het verkeer wordt tijdens de afsluitingen omgeleid via de A17 en N217. 

Weggebruikers moeten volgens Rijkswaterstaat rekening houden met een vertraging van een half uur. De tunnel voor de fietsers en het langzaam verkeer blijven gewoon open. Ook de bussen van Connexxion en de hulpdiensten kunnen ondanks de afsluiting voor het overige verkeer gewoon door de Heinenoordtunnel.