Volledig scherm
De Heinenoordtunnel. © anp

Heinenoordtunnel dit weekend dicht in richting van West-Brabant

De Heinenoordtunnel is dit weekend dicht in de richting van Bergen op Zoom. 

Van vrijdag 2 februari 22.00 uur tot maandag 5 februari 05.00 uur is de A29 bij de Heinenoordtunnel dicht. Het verkeer naar West-Brabant wordt omgeleid via de A16 en A17. Weggebruikers moeten er volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) rekening mee houden dat ze hierdoor ongeveer een half uur langer onderweg zijn.

De afgelopen periode waren er al vaker afsluitingen van de Heinenoordtunnel. Volgens Rijkswaterstaat hoort ook deze afsluiting bij het onderzoek dat als voorbereiding dient voor de renovatie van de tunnel. Die staat over enkele jaren gepland.

Afsluitingen

De Heinenoordtunnel ging afgelopen zomer vier weekeinden op slot. Dat leidde tot veel verkeersoverlast, vooral als de tunnel in de richting van Rotterdam dicht is. Het verkeer wordt tijdens de afsluitingen omgeleid via de A17 en N217. 

Weggebruikers moeten volgens Rijkswaterstaat rekening houden met een vertraging van een half uur. De tunnel voor de fietsers en het langzaam verkeer blijven gewoon open. Ook de bussen van Connexxion en de hulpdiensten kunnen ondanks de afsluiting voor het overige verkeer gewoon door de Heinenoordtunnel. 

Ook de Haringvlietbrug was afgelopen weken een aantal weekenden dicht. Er komen nog meer afsluitingen van deze brug: 16-19 februari en 23-26 februari.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement