Volledig scherm
Buitenspeeldag! Lekker buiten spelen dus, bijvoorbeeld in speeltuin van buurtvereniging Westerkwartier. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Heerlijk uitleven tijdens Buitenspeeldag

KLUNDERT - In verschillende kernen in de regio werd woensdag de Nationale Buitenspeeldag gehouden. Zo ook in de gemeente Moerdijk.

In Noordhoek konden de kinderen zich heerlijk uitleven op de Vlasaard waar de Stichting Dorpsactiviteiten voor allerlei spelletjes had gezorgd. De Moerdijkse kinderen konden in de Margrietstraat in het dorp lekker op straat spelen.

In Klundert had de speeltuin van buurtvereniging Het Westerkwartier haar deuren opengezet voor alle kinderen van Klundert. Normaal moet er entree worden betaald door de kinderen die geen lid zijn van Het Westerkwartier, maar woensdagmiddag was alles gratis. 

Springkussen

Een groot springkussen, speciaal voor deze gelegenheid in de speeltuin gezet door hovenier Machiel Crielaard, was de grootste trekpleister van de middag. Je kunt natuurlijk springen in een springkussen, dat deden de kleinere kinderen. Maar lekker chillen in een springkussen gaat ook. Dat vonden tenminste de wat grotere kinderen. 

Maar er was veel meer te doen op deze Nationale Buitenspeeldag in Klundert. Een zandbak voor de allerkleinste, een mallemolen, een huisjes met glijbaan, schommels en een wip. En terwijl de kinderen zich heerlijk uitleefden op alle speeltoestellen, genoten de moeders, opa's en oma's van het aangename weer. 

Na nog een ijsje van de buurtvereniging was de Buitenspeeldag alweer om. Gelukkig is er volgend jaar weer een Buitenspeeldag.

  1. Toerclub TWC Zevenbergen heeft de wind mee

    Toerclub TWC Zevenber­gen heeft de wind mee

    ZEVENBERGEN - Terwijl allerlei sportverenigingen kampen met een leegloop van leden, groeit het toerfietsen in populariteit. West-Brabant telt inmiddels ruim twintig verenigingen. De in 1985 opgerichte TWC Zevenbergen geldt in deze tak van sport met 112 leden als een middenmoter. "Maar qua peloton-gevoel en onderlinge betrokkenheid staan we in de top", aldus voorzitter Jan Broeders (62), glimlachend op zijn fiets, pal voor de start van de zondagse tocht op het parkeerterrein bij fitnesscentrum SGZ.