Volledig scherm
De Zevenbergse kerken werken samen aan een variant op The Passion. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Heel Moerdijk in de ban van The Passion

Het bekende muziekspektakel The Passion van de Evangelische Omroep heeft ook de gemeente Moerdijk bereikt. In Klundert en Zevenbergen worden rond het weekend van 13 en 14 april uitvoeringen gegeven, gebaseerd op dit evenement.

Ook in Willemstad wordt een concert georganiseerd in de Koepelkerk onder de naam Pass!on op vrijdag 12 april. ,,Wij hebben als uitgangspunt de Matthäus Passion genomen. Daardoor is onze Pass!on wel helemaal anders dan in Klundert en Zevenbergen'', vertelt een van de organisatoren Coos Salomons.

Muziek

,,Naast de Matthäus Passion worden er ook muziekstukken uit Jesus Christ Superstar opgevoerd door veertien leden van het Regio Orkest West-Brabant. Zij worden bijgestaan door het kerkorgel en acht studenten die Zang studeren aan de Fontys Hogeschool. Zij zijn door onze jonge talentvolle koordirigent Leander Schoormans benaderd'', vult Salomons aan. Om het decor helemaal af te maken, zal de Koepelkerk baden in een paarse gloed.

Uniek

Quote

Patrick Vreeswijk heeft speciaal voor de Passie een paar nummers geschreven die door een aantal solisten gezongen worden

René van Tilborgh

In Klundert start op donderdag 11 april het muzikale evenement in De Stad Klundert. Drie avonden achtereen staat een speciaal in het leven geroepen projectkoor op het podium voor hun uitvoering van The Passion. Muziekvereniging Determinato tekent voor de organisatie. ,,Onze uitvoering heet Passie en is geschreven door een van onze saxofonisten, Thijs van den Berge'', zegt een trotse voorzitter René van Tilborgh. ,,Patrick Vreeswijk, toevallig ook saxofonist, heeft speciaal voor de Passie zelf een paar nummers geschreven die door een aantal solisten gezongen worden. Dat is uniek natuurlijk.‘’

Zijn vrouw Anjo valt hem bij: ,,En het feit dat Klundert als vestingstad een heel grote rol speelt tijdens de voorstelling is bijzonder.'' Hoe? ,,Dat verklappen we echt niet!''

De Bartholomeuskerk is op zondagavond 14 april het decor van de Passion in Zevenbergen. ,,Wij hebben een samengesteld orkest met combo, bijgestaan door verschillende zangkoren uit Zevenbergen en Zevenbergschen Hoek. En het is gratis'', zo meldt André Oomen van de Bartholomeus Kerk.

In Zevenbergen wordt voorafgaand aan de voorstelling een Kruistocht gehouden, vanaf de Westhoek door het centrum naar de kerk.