Beeld uit filmpje jongerenwerk meerMoerdijk: dit dus maar even niet.
Volledig scherm
Beeld uit filmpje jongerenwerk meerMoerdijk: dit dus maar even niet. © BN DeStem

Hee Moerdijkse superheld, let je even op?

MOERDIJK - Hee, superheld, je doet het goed! Dat zijn de eerste woorden van het filmpje van jongerenwerk Moerdijk om de jeugd nog eens extra bewust te maken van de regels en risico's rond corona.

,,We merken dat veel jongeren het hartstikke goed doen, maar er zijn er nog altijd die corona niet serieus genoeg nemen", zegt jongerenwerker Stephan Beute. Samen met Menno Schoone van het filmbedrijfje Joniq bedacht hij de opzet voor het filmpje.

Beeld uit filmpje jongerenwerk meerMoerdijk: de jongens van Grens&Loos die op menig feest in de regio draaien en bekende gezichten zijn.
Volledig scherm
Beeld uit filmpje jongerenwerk meerMoerdijk: de jongens van Grens&Loos die op menig feest in de regio draaien en bekende gezichten zijn. © BN DeStem

In anderhalve minuut zijn niet alleen jongeren zelf, maar ook een aantal bekende Moerdijkenaren te zien zoals vlogger Sir Tjex en de jongens van Grens & Loos die op veel feesten in de regio draaien. Maar ook de wijkagent, een medewerkster van Surplus, een handhaver van de gemeente en natuurlijk burgemeester Klijs komen aan het woord.

Filmpje op Facebook wordt goed bekeken

Het filmpje is hier te zien en wordt volgens de jongerenwerker goed bekeken. ,,Wat het effect zal zijn, is moeilijk te meten.”

,,Dat zou bijvoorbeeld kunnen door jongeren te tellen die op straat rondhangen, maar dat is niet te doen. We hopen dat ons filmpje bijdraagt aan bewustwording van jongeren en dat het voorkomt dat ze tegen een forse boete aanlopen.”

Stephan Beute (met links Kelline Deijkers en rechts Lisette Stoelman) op een archieffoto van jongerenwerkers.
Volledig scherm
Stephan Beute (met links Kelline Deijkers en rechts Lisette Stoelman) op een archieffoto van jongerenwerkers. © Pix4Profs/René Schotanus

Om die reden heeft het jongerenwerk Moerdijk ook al flyers uitgedeeld op straat om jongeren te waarschuwen. ,,Het gaat om de volksgezondheid en dat gaat boven alles.”

Even niet naar feestjes en was je handen!

Dus luidt de boodschap van het jongerenwerk: even niet naar oma, even niet chillen, even geen feestjes. En: hou vol, help elkaar, was je handen, hou anderhalve meter afstand. Best simpel toch!

Zo lang is anderhalve meter. Beeld uit filmpje meerMoerdijk
Volledig scherm
Zo lang is anderhalve meter. Beeld uit filmpje meerMoerdijk © BN DeStem