Volledig scherm
© Robert van den Berge/het fotoburo

Havenbedrijf Moerdijk blijft evenementen sponsoren

MOERDIJK - Evenementen in de regio hoeven niet bang te zijn dat ze bij het Havenbedrijf Moerdijk niet meer kunnen aankloppen voor financiële steun. ,,Er blijft jaarlijks een budget van 25.000 euro beschikbaar om activiteiten zoals bijvoorbeeld de wielerronde in Zevenbergen en het zomercarnaval in in Zevenbergschen Hoek te sponsoren.''

Dat zegt de Moerdijkse burgemeester Jac Klijs. Op zijn initiatief was er woensdagmorgen een gesprek om de onduidelijkheid die over het sponsorbeleid was ontstaan weg te nemen. Aan tafel zaten de directie van het havenbedrijf en de vertegenwoordigers van de gemeente die in de raad van bestuur van het voormalige Havenschap Moerdijk zaten. ,,In feite verandert er niks. De ruis daarover is er niet meer'', aldus Klijs.

Provincie en gemeente vormden het havenschap per 1 januari van dit jaar om tot havenbedrijf. Belangrijk voorwaarde van de Moerdijkse gemeenteraad voor privatisering was dat de vitaliteitsregeling flink zou worden verruimd. Die is bedoeld voor leefbaarheidsprojecten. Raadsleden uitten onlangs de vrees dat uit dit fonds voortaan ook sponsoring zou worden betaald.

Maar die kou is uit de lucht. Er blijft gewoon een apart sponsorbudget.