De Haringvlietbrug. Zeker in het vaarseizoen staat de brug vaak open en dat zorgt vaak voor files op de A29.
Volledig scherm
De Haringvlietbrug. Zeker in het vaarseizoen staat de brug vaak open en dat zorgt vaak voor files op de A29. © Qphoto

‘Haringvlietbrug moet minder open’

WILLEMSTAD - In de file voor de Haringvlietbrug. Het overkomt menige automobilist en dan zeker in het vaarseizoen als de brug tussen Willemstad en Numansdorp tussen 9.30 en 20.00 uur wel negen keer opengaat voor (zeil)boten en schepen.

Kan de brug op werkdagen vaker dichtblijven? En kan er rekening worden gehouden met spitstijden? Deze vragen krijgt Rijkswaterstaat binnenkort voorgelegd. 

Op initiatief van de VVD nam de gemeenteraad van de Hoeksche Waard hier deze week  unaniem een motie voor aan. Het ziet er naar uit dat het daar in deze regio niet bij blijft. De gemeenteraad  van Steenbergen buigt zich donderdagavond over dezelfde motie en inmiddels heeft Moerdijk Lokaal laten weten het er ook in de Moerdijkse gemeenteraad over te willen hebben.

Verkeersfrustratie

Het verminderd openen van de Haringvlietbrug moeten leiden tot minder files en verkeersfrustratie op de A29, zo is het idee. Sinds de A4 van Dinteloord tot aan Bergen op Zoom is doorgetrokken is het aantal opstoppingen flink toegenomen op de snelweg. Het is er aanmerkelijk drukker geworden. Dat leidt onder meer tot geluidsoverlast in Heijningen en Helwijk.