Volledig scherm
De Haringvlietbrug. Zeker in het vaarseizoen staat de brug vaak open en dat zorgt vaak voor files op de A29. © Qphoto

‘Haringvlietbrug moet minder open’

WILLEMSTAD - In de file voor de Haringvlietbrug. Het overkomt menige automobilist en dan zeker in het vaarseizoen als de brug tussen Willemstad en Numansdorp tussen 9.30 en 20.00 uur wel negen keer opengaat voor (zeil)boten en schepen.

Kan de brug op werkdagen vaker dichtblijven? En kan er rekening worden gehouden met spitstijden? Deze vragen krijgt Rijkswaterstaat binnenkort voorgelegd. 

Op initiatief van de VVD nam de gemeenteraad van de Hoeksche Waard hier deze week  unaniem een motie voor aan. Het ziet er naar uit dat het daar in deze regio niet bij blijft. De gemeenteraad  van Steenbergen buigt zich donderdagavond over dezelfde motie en inmiddels heeft Moerdijk Lokaal laten weten het er ook in de Moerdijkse gemeenteraad over te willen hebben.

Verkeersfrustratie

Het verminderd openen van de Haringvlietbrug moeten leiden tot minder files en verkeersfrustratie op de A29, zo is het idee. Sinds de A4 van Dinteloord tot aan Bergen op Zoom is doorgetrokken is het aantal opstoppingen flink toegenomen op de snelweg. Het is er aanmerkelijk drukker geworden. Dat leidt onder meer tot geluidsoverlast in Heijningen en Helwijk.

 1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
  Geef uw mening

  Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

  Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?
 2. Zaaien en oogsten!
  Boerenpraat

  Zaaien en oogsten!

  De dagen worden langer, de mooiste tijd van het jaar komt eraan: het voorjaar! Dat betekent voor de boer dat hij plannen gaat maken voor het nieuwe groeiseizoen. Welke gronden heb ik tot mijn beschikking? Kan ik nog land huren van een collega? Vervolgens maakt de boer een bouwplan: welke gewassen ga ik zaaien? Wat en hoeveel gaan we oogsten? Voor mij is het eenvoudig, het enige gewas dat ik teel is gras. In januari plan ik waar de koeien als eerste gaan weiden. De andere weilanden worden dan gemaaid. Afhankelijk van die keuze volgt een bemestingsplan.