Volledig scherm
De lichtmasten op de Haringvlietbrug zijn verwijderd. © Qphoto

Haringvlietbrug blijft nog lang donker in de nacht

WILLEMSTAD - De Haringvlietbrug krijgt op korte termijn haar zestig lantaarnpalen nog niet terug. Een maand geleden werden de instabiele lichtmasten door Rijkswaterstaat weggehaald omdat ze een gevaar vormden voor duizenden weggebruikers.

Daardoor blijft de Haringvlietbrug, een belangrijke verbinding tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen, de komende weken nog aardedonker in de avond- en ochtendspits. Behalve een waarschuwing voor het donkere 'gat' waarin de automobilisten van en naar de Hoeksche Waard rijden, meldt de tekstkar langs de snelweg A29 ook een snelheidsadvies om trager te rijden dan gebruikelijk. Die borden blijven de komende weken nog staan, zegt Rijkswaterstaat.

Ongelukken

De brug is een van de wegen waar de laatste jaren regelmatig ongelukken gebeuren. Verlichting langs de snelweg moet helpen om dat aantal crashes terug te dringen. Maar vanwege de harde windstoten die over de brug razen, zijn de zestig lantaarnpalen aan de kant van de weg instabiel geworden. ,,En ook de verzilting speelt een grote rol bij de Haringvlietbrug'', aldus een woordvoerster van Rijkswaterstaat.

Volgens haar is er nog geen datum geprikt om de lichtmasten terug te plaatsen. Ook is nog niet zeker óf ze wel worden teruggezet langs de snelweg. Mogelijk wordt er gekeken naar een andere oplossing voor het 'lichtprobleem' op een van de drukste autoroutes in het zuiden van Rotterdam.