Boeken, foto ter illustratie.
Volledig scherm
Boeken, foto ter illustratie. © Free Images

Handbalster Sophie uit Zevenbergen voorleeskampioen van de regio

ZEVENBERGEN - Maandagavond streden 16 schoolkampioenen uit Moerdijk in de gemeentelijke ronde van de Nationale voorleeswedstrijd. Een wedstrijd die opnieuw georganiseerd werd door Bibliotheek West-Brabant. 

In een volgepakt theater de Schuur klonken de heldere stemmen van de kandidaten. Volop spandoeken van de fans. De overstap van het gemeentehuis naar de Schuur had als nadeel dat elke kandidaat slechts 5 fans mee mocht nemen. Voorheen 10. 

De intieme sfeer van het knusse theater vergoelijkte veel. Voor de jury bestaande uit de voorleeskampioen van vorig jaar Alyssa van der Heijden, wethouder Eef Schoneveld en Mariska van Beek een flinke klus. Bij wie klonk de intonatie het duidelijkst, wie had goed contact met het publiek en wie weet de aandacht het meest vast te houden? Enkele van de punten waar op gelet is. 

Na rijp beraad kwamen ze met de verlossende woorden: Sophie Terpstra, van de Neerhof - die voorlas uit 'Feo en de Wolven' van Caterine Rundell - was de beste. 2e werd Ischa Lockx (Kompas) en 3e Veerle Sebel (Josefschool). Handbalkeeper Sophie mag als winnaar door naar de Brabantse halve finale op 9 april in Waalwijk, daarna volgt op 27 mei de landelijke finale in Amstelveen.

  1. Einde aan herdenking Belgische scheepsramp bij Willemstad: ‘We zijn aan derde, vierde generatie nabestaanden toe’

    Einde aan herdenking Belgische scheeps­ramp bij Willemstad: ‘We zijn aan derde, vierde generatie nabestaan­den toe’

    WILLEMSTAD - Er komt volgend jaar een einde aan de jaarlijkse herdenking van de ramp met de Rhenus, waarbij in 1940 166 Belgische krijgsgevangenen het leven verloren op het water van het Hollandsch Diep. ,,We willen een waardige afsluiting waarvoor we hopelijk veel mensen op de been weten te krijgen”, zegt voorzitter Simon Nieuwkoop van het Oorlogsgravencomité Willemstad.