Volledig scherm

Grote brand in loods ATM industrieterrein Moerdijk: sein brand meester is gegeven (video)

MOERDIJK - Bij Afvalstoffen Terminal Moerdijk (ATM) in Moerdijk heeft donderdagavond brand gewoed. Volgens de Veiligheidsregio ging het om een zeer grote brand in een loods. Rond 20.30 uur meldde een woordvoerder dat het sein brand meester is gegeven. Er kan nog wel urenlang sprake zijn van stankoverlast.

Niemand raakte gewond. Er is met name sprake van veel stank die in de richting van het dorp Moerdijk gaat. Om 20.07 uur is een NL Alert in de omgeving van Moerdijk verstuurd dat mensen ramen en deuren moeten sluiten als zij last hebben van de rook.

De melding van de brand kwam rond 18.10 uur. Rond 18.50 uur werd opgeschaald aar zeer grote brand. Volgens Corné Hagenaars, de hoofdofficier van dienst, staan er allerlei materialen in de loods, waaronder lege verfblikken. Die waren voor een deel al gereinigd, maar er zaten nog restproducten in. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan.

Nadat de brand onder controle was, is begonnen met het naar buiten rijden van de spullen met een shovel.

De brand woedt in een loods met een oppervlakte van 80 bij 60 meter. Het gebouw is 10 meter hoog. De brandweer zet onder meer vijf tankautospuiten, een hoogwerker en een schuimblusvoertuig in.

De loods is opgedeeld in verschillende compartimenten. De brand woedt in één van de compartimenten.

De brandweer adviseert mensen uit de rook te blijven.

Volledig scherm
De brand woedt in een loods bij ATM Moerdijk. © Marcel van Dorst/MaRicMedia
Volledig scherm
De brandweer is met 7 voertuigen ter plaatse. © Mariette den Engelse
Volledig scherm
Brand bij ATM in Moerdijk. © Mariette den Engelse