Volledig scherm
© ANP

'Grote behoefte aan huurwoningen in Zevenbergen'

ZEVENBERGEN - Er dreigt in Zevenbergen een ernstig tekort aan betaalbare huurwoningen te ontstaan. "Er wordt op dit moment geen enkele huurwoning gebouwd", zegt Rinus van Eck namens de Stadsraad Zevenbergen en de Senioren Adviesraad Moerdijk.

Om hun roep om betaalbare huurwoningen kracht bij te zetten, hebben de twee raden een zwartboek opgesteld dat inmiddels aan de gemeente en aan wooncorporatie Woonkwartier is overhandigd. Met het zwartboek reageren de twee raden op het Woningbehoefteonderzoek Moerdijk dat een jaar geleden verscheen. "De gemeente moet het Woningbehoefteonderzoek vertalen naar een Woonvisie.

Op basis van die Woonvisie gaan de corporatie, de gemeente èn de inwoners gezamenlijk prestatieafspraken maken. Dat is nieuw. Maar waar blijft de Woonvisie", wil Rinus van Eck graag weten.

Volgens de Stadsraad en de Senioren Adviesraad moeten er in Zevenbergen betaalbare huurwoningen komen. Van Eck: "Als je kijkt naar de Lage Wipstraat en de Langenoordstraat dan zie je dat daar huuwoningen zijn gebouwden dat er gelijk de maximale huur voor wordt gevraagd."