Volledig scherm
Timo van den Bosch © Familie Van den Bosch

Groot verdriet bij voetbalclub Zevenbergen na familiedrama: vlag halfstok en herdenking

ZEVENBERGEN - Bij voetbalclub Virtus in Zevenbergen is maandag met grote verslagenheid gereageerd op het trieste overlijden van selectiespeler Timo van den Bosch. De 21-jarige voetballer overleed op vakantie in Sri Lanka nadat het taxibusje waarin hij zat werd aangereden door een vrachtwagen. Zijn vader, eveneens een bekende van de voetbalclub, vecht nog altijd voor zijn leven.

Als eerbetoon aan Timo zal op het complex van Virtus de vlag de komende week halfstok hangen. Vanavond is het clubhuis geopend voor iedereen die behoefte heeft samen te zijn en Timo te herdenken.

In de bestuurskamer ligt een condoleanceregister waarop leden en belanghebbenden hun medeleven aan de familie kunnen betuigen.

Tussen hoop en vrees

Verder is besloten om alle formele activiteiten af te gelasten. Dit betekent dat het schoolvoetbal Markland, dat op het complex zou plaatsvinden, is geannuleerd. Daarnaast zijn de doordeweekse thuis-en uitwedstrijden van deze week en in het Paasweekeinde afgelast.

Volgens de directie van Virtus leefde het gezin, de familie en ook de voetbalclub de afgelopen dagen tussen hoop en vrees. ,,Die is vandaag omgeslagen in diepe verslagenheid. Virtus verliest zoals zijn makkers dat omschreven een sfeermaker die iedereen in zijn hart gesloten heeft”, aldus de voorzitter.

Geliefd persoon

Timo was sinds zijn zesde lid en was een zeer geliefd persoon bij de voetbalclub. Zijn vader, de 62-jarige Jan van den Bosch, is ook nauw betrokken bij de vereniging. 

Moeder (57) en dochter (23) raakten bij het ongeval eveneens gewond, maar maken het op dit moment naar omstandigheden goed en hebben al op sociale media van zich laten horen.

Volledig scherm
Sri Lanka. © AD