Volledig scherm
Een twee uur durende griezeltocht voerde bezoekers zaterdagavond langs tal van locaties op Fort Sabina bij Heijningen. foto peter van trijen/pix4profs

Griezelige vloek zet Fort Sabina maar weer eens op de kaart

HEIJNINGEN - Twintig bezoekers griezelden zaterdag mee met 'De Vloek van Fort Sabina'. Ondertussen maakten ze kennis met het best bewaarde geheim van West-Brabant.

De invallende duisternis, de tientallen overvliegende ganzen, het decor met bloedstollende belichting en zware, letterlijk dreunende, klassieke muziek met daarbij angstaanjagend gekrijs.

Sommige bezoekers begonnen van het 'naderend onheil' prompt te giechelen. Ineens stond een van angst bibberende gids op de brug, pal voor het eeuwenoude fort. "Welkom, met uw steun lossen we De Vloek van dit fort op. Kom mee!"

Er volgt een twee uur durende griezeltocht langs talloze locaties zoals een kampvuur, een bunkerruimte waar de gasten getuige zijn van een gesprek van een overspannen soldaat met een psychiater en een met fakkels omringende stoel op een heuveltop waar de gids zijn vuurspuwende talenten toont.

"Vuur fascineerde me altijd al", zegt hij op bezwerende toon. "Het staat voor de dood." Prompt vlamt er uit zijn mond een vuurwolk. "Het is niet fijn om door een demoon bezeten te zijn", griezelt hij tot slot van deze act.