Een panoramafoto van het werk aan de haven in Zevenbergen.
Volledig scherm
Een panoramafoto van het werk aan de haven in Zevenbergen. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Graffiti-evenement centrum Zevenbergen verkast naar tent

ZEVENBERGEN - Het wil niet vlotten met het graffiti-evenement dat het centrum van Zevenbergen tijdens het grote graafwerk moet opleuken. Het is al twee keer uitgesteld omdat de weersvooruitzichten niet goed genoeg waren.

,,Het is zeker niet van de baan. We kijken nu naar de mogelijkheid om het in oktober of november in een grote tent te houden”, zegt een gemeentewoordvoerder. 

Het is de bedoeling dat jongeren op de Markt onder begeleiding van professionele graffiti-artiesten van The Loods in Roosendaal met spuitbussen in de weer gaan. De kunstwerken moeten daarna in het Zevenbergse centrum te bewonderen blijven.

Nadelen verzachten

Het idee voor het graffiti-evenement komt van het Centrumteam Zevenbergen. Dat heeft 50.000 euro gekregen van de gemeente Moerdijk om de komende periode extra evenementen te organiseren, die de nadelen van de omvangrijke werkzaamheden in het centrum enigszins kunnen verzachten voor de ondernemers daar. Volgens de gemeentewoordvoerder wordt volgende maand weer gesproken over speciale activiteiten.