Zevenbergen - 28-10-2017 - Foto: Marcel Otterspeer / Pix4Profs - Theatergroep Impro speelde de voorstelling 'Er was eens' in theater De Schuur.
Volledig scherm
Zevenbergen - 28-10-2017 - Foto: Marcel Otterspeer / Pix4Profs - Theatergroep Impro speelde de voorstelling 'Er was eens' in theater De Schuur. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Graanpop, Snipperbende, Impro of Chichua: wie krijgt Cultuurprijs 2019?

ZEVENBERGEN - Theatergroep Impro, jeugdmusicalgroep De Snipperbende, Graanpop en David Chichua zijn genomineerd voor de Cultuurprijs Moerdijk 2019. Op 18 oktober wordt bekend welke van de vier met de prijs naar huis mag gaan. 

Impro uit Zevenbergen is al dertig jaar actief en heeft theater De Schuur als thuisbasis. De Snipperbende bestaat uit kinderen van de gemeente Moerdijk die elk jaar een musical op de planken brengen. Graanpop uit Fijnaart is een jaarlijks terugkerend popfestival en David Chichua uit Zevenbergen geeft al tien jaar schilderles in de Ketelfabriek in Zevenbergen. 

Snipperbende voert het stuk 'Het Sneeuwmeisje' op in de Borgh. Een scène met sneeuwmeisje Sterre Willemse, winterkoningin Talitha Monster en sneeuwgeest Max Kers.
Volledig scherm
Snipperbende voert het stuk 'Het Sneeuwmeisje' op in de Borgh. Een scène met sneeuwmeisje Sterre Willemse, winterkoningin Talitha Monster en sneeuwgeest Max Kers. © Marcel Otterspeer
Het publiek op Graanpop 2019 hoefde zich geen moment te vervelen.
Volledig scherm
Het publiek op Graanpop 2019 hoefde zich geen moment te vervelen. © Freek Verhulst
David Chichua geeft schildercursussen in de oude Suikerfabriek aan jong en oud. Hier op de voorgrond Bregje, en op de achtergrond Corrie.
Volledig scherm
David Chichua geeft schildercursussen in de oude Suikerfabriek aan jong en oud. Hier op de voorgrond Bregje, en op de achtergrond Corrie. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Ook Cultuurprijs Moerdijk 2018 wordt nog uitgereikt

De uitreiking zal plaats vinden op een nog nader bekend te maken plaats in Zevenbergen en valt samen met die van de Cultuurprijs Moerdijk 2018. Deze zou al lang achter de rug moeten zijn, maar wegens omstandigheden van een van de genomineerden is dat tot op heden nog niet gebeurd. 

Quote

Lia Schreuders, Jack Ophorst, Bep Bernard, José van der Valk en Cantzoni: wie krijgt alsnog de Cultuur­prijs 2018?

Lia Schreuders, Jack Ophorst, Bep Bernard, José van der Valk en Cantzoni zijn hiervoor de genomineerden. Het echtpaar Schreuders en Ophorst heeft het Peilhuisje in Willemstad omgebouwd tot atelier, Bep Bernard uit Fijnaart is ets-tekenaar, José van der Valk uit Zevenbergen is kunstenares en Cantzoni is een gemengd koor uit Zevenbergschen Hoek.

Ieder jaar 4 kandidaten

Ieder jaar zijn er vier kandidaten voor de Cultuurprijs Moerdijk. Zij worden voorgedragen door een jury bestaande uit zes leden. Tegelijkertijd nodigt zij alle inwoners uit om kandidaten aan te dragen. Denk aan jeugdcultuur, beeldende kunst, muziek, dans, zang, geschiedenis, monumenten, poëzie, literatuur, design, fotografie en film.

Hoofdsponsor is Port of Moerdijk 

Havenbedrijf Port of Moerdijk is de hoofdsponsor van de Cultuurprijs Moerdijk. De hoofdprijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 1.500 euro. De drie aanmoedigingsprijzen bedragen elk 250 euro.