Graafwerk Markt in Zevenbergen: na de stroomstoring nu het gaslek

videoZEVENBERGEN - ,,Ik ruik het nog steeds. Hartstikke ongezond!”, roept een omwonende als ze haar neus even buiten de voordeur steekt.

In het centrum van Zevenbergen hing maandagmorgen een penetrante gaslucht nadat bij graafwerkzaamheden op de Markt een gat in een leiding was ontstaan. Markt, Molenstraat, Doelstraat en Kerkstraat werden afgesloten. 

‘Blijf weg’

Quote

We zijn tot nu toe goed bereikbaar gebleven voor auto’s. Nu dat vandaag even niet zo is, merken we dat gelijk

Ronald Nagtzaam, winkelier

Via Twitter werden omstanders gewaarschuwd: ‘Blijf weg en luister naar de instructies van de hulpverleners’.  Omwonenden kregen het advies ramen en deuren dicht te houden. Volgens de Veiligheidsregio bleek echter al vlug dat stevigere maatregelen niet nodig waren.

 Drie huishoudens moesten het een poos zonder gas stellen. Enexis had de boel rond 10.30 uur gedicht.

Vorige week werd bij dezelfde klus een elektriciteitskabel geraakt waardoor het centrum te maken kreeg met een grote stroomstoring. ,,We doen het werk zo veilig mogelijk, we volgen alle protocollen. Maar er kan altijd iets onverwachts gebeuren”, zegt een gemeentewoordvoerder. ,,Wat ook voor komt, is dat wat in de grond zit niet klopt met wat op tekeningen staat aangegeven."

Niet veel last

Van de herinrichting van de Markt en het opengraven van de haven heeft Ronald Nagtzaam van de Primera-winkel aan de Molenstraat nog niet veel last gehad. ,,We zijn tot nu toe goed bereikbaar gebleven voor auto’s. Nu dat vandaag even niet zo is, merken we dat gelijk.”

Met het werk aan de haven en de Markt is het centrum van Zevenbergen momenteel een grote bouwput. Het werk moet er eind volgend jaar op zitten. 

Gaslek op Markt Zevenbergen.
Volledig scherm
Gaslek op Markt Zevenbergen. © MaRicMedia / Jeroen Stuve
De Markt was maandagmorgen afgesloten wegens een gaslek. Een bord waarschuwt: roken en open vuur verboden.
Volledig scherm
De Markt was maandagmorgen afgesloten wegens een gaslek. Een bord waarschuwt: roken en open vuur verboden. © foto Ad Goddrie