Volledig scherm
PREMIUM
Een haven met water in Zevenbergen. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Graafwerk haven Zevenbergen: meer hinder

ZEVENBERGEN - Het doortrekken van de Roode Vaart in Zevenbergen gaat meer hinder voor omwonenden en ondernemers opleveren dan gedacht. Dat komt omdat twee duikers niet worden geboord maar ingegraven. ,,Dat heeft meer impact, al is het niet zo dat mensen bang moeten zijn dat ze bijvoorbeeld hun huis niet meer kunnen bereiken”, zegt een woordvoerder van de gemeente Moerdijk.

De technische aanpassing bij het open graven van de haven vormt onderdeel van het principe-akkoord dat de gemeente net voor Kerstmis sloot met Strukton Civiel Zuid-Van den Herik. Dat is per 1 januari de nieuwe naam van aannemerscombinatie Colijn/Rasenberg/Van den Herik. Na maanden van moeizaam onderhandelen werd er overeenstemming bereikt. Maar over de inhoud ervan is nog weinig naar buiten gebracht omdat eerst de Moerdijkse gemeenteraad, de provincies Noord-Brabant en Zeeland en waterschap Brabantse Delta zich erover moeten buigen. Dat gaat de eerste twee maanden van dit jaar gebeuren.

 1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.
 2. Ik ben echt klaar met dit kabinet
  Geef uw mening

  Ik ben echt klaar met dit kabinet

  Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?