Volledig scherm
PREMIUM
Het Havenbedrijf Moerdijk bracht eerder al grote hoeveelheden zand naar het toekomstige logistieke park langs de A17. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Gewild LPM komt maar niet van de grond

5 vragenMOERDIJK - Er is ‘warme belangstelling’ vanuit het bedrijfsleven, zeggen provincie en havenbedrijf. Inhoudelijke bezwaren zijn eerder al van tafel geveegd. Er zijn een paar duizend banen mee gemoeid. Vijf vragen waarom het Logistiek Park Moerdijk (LPM) desondanks niet van de grond komt.

Wat is dat ook alweer, het LPM?

Een bedrijvenpark in de oksel van de A16/A17 nabij het dorp Moerdijk. Zo'n 150 hectare groot, bedoeld voor logistieke bedrijven vanaf vijf hectare of meer. Het Havenbedrijf Moerdijk rekent volgens directeur Ferdinand van de Oever op 2.500 tot 4.000 banen.

  1. Klundertenaar belaagt vrouw en beledigt agente en boa’s: ‘Het is ook gewoon een erg lekker ding, mevrouw de rechter’
    PREMIUM

    Klunderte­naar belaagt vrouw en beledigt agente en boa’s: ‘Het is ook gewoon een erg lekker ding, mevrouw de rechter’

    BREDA - ,,Het was een schapenneuker”, roept de verdachte - een 25-jarige man uit Klundert - tegen de rechtbank. ,,Hoort u wel wat u zegt?”, vraagt de voorzitter indringend. De man, bij tijd en wijle psychotisch en kennelijk geobsedeerd door vrouwen, zit in het beklaagdenbankje wegens schokkende stalking van een medewerkster van de reclassering en zware belediging van een politieagente en twee beveiligers van de NS.