Volledig scherm
Luchtfoto van Fort Sabina nabij Heijningen. Foto Henk den Ridder

Genomineerden voor Cultuurprijs Moerdijk vastgesteld

MOERDIJK - De jury van de Cultuurprijs Moerdijk heeft voor 2016 vier nominaties vastgesteld. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 18 november in De Ankerkuil in Moerdijk.

Voor het eerst kon het publiek mensen nomineren.

De vier genomineerden zijn pastorie d'Engelenburgh in Fijnaart en de activiteiten die daar plaatsvinden, fotograaf Erwin van Damme uit Willemstad, Fort Sabina te Heijningen ('het best bewaarde geheim van West-Brabant') en Theatercollectief Protheze uit Zevenbergen.

Tijdens de prijsuitreiking moeten de genomineerden een presentatie verzorgen. De hoofdprijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 1.500 euro.

De drie aanmoedigingsprijzen zijn ieder 250 euro. De prijzen en de avond worden voor het eerst mogelijk gemaakt door het Havenschap Moerdijk.

  1. Weg moet paar keer open voor vernieuwen waterleiding Klundert

    Weg moet paar keer open voor vernieuwen waterleiding Klundert

    KLUNDERT - Het vernieuwen van de waterleidingen in en rondom Klundert is in volle gang. Aan de leidingen van de Nieuwendijk (fase 1) en de huisnummers 1 t/m 11 van de Zevenbergseweg (fase 2) wordt dagelijks van 7.30 tot 17.00 uur gewerkt. De werkzaamheden aan de leidingen van de huisnummers 25 t/m 30 (fase 4) starten 16 oktober en aan de nummers 13 t/m 22 (fase 3) wordt vanaf begin november gewerkt. De fases 1, 2 en 4 worden door aannemersbedrijf Van Vulpen uitgevoerd, fase 3 door Brabant Water.