Volledig scherm
Fort de Hel. foto Thom van Amsterdam

Gemeente Moerdijk zoekt nieuwe beheerder voor Fort de Hel

HELWIJK - Fort de Hel moet in mei een nieuwe exploitant hebben. In afwachting van de opvolger van Frank Kastelein opent het voormalige verdedigingswerk bij Helwijk vanaf zondag met een tijdelijke beheerder weer de deuren.

De gemeente Moerdijk is woensdag begonnen met de aanbestedingsprocedure voor een nieuwe fortwachter, na het gedwongen vertrek van Kastelein. Belangstellenden kunnen zich tot 23 maart melden via www.tenderned.nl. Deze site komt woensdagavond in de lucht. ,,Eerder hebben al twaalf partijen interesse getoond. Zij kunnen zich nu officieel melden'', zegt wethouder Thomas Zwiers.

De gemeente zoekt 'een exploitant die de unieke locatie en historie van het fort weet te benutten, op duurzame wijze onderneemt, een financieel realistisch plan voorlegt en oog heeft voor de omgeving van het fort.'

Kastelein verliet november vorig jaar het fort na een lange strijd met de gemeente. Er waren vanuit de buurt klachten over onder meer geluid en parkeren. Fortwachter en gemeente lagen er jaren over in de clinch en voerden tal van juridische procedures.

De gemeente heeft Fort de Hel de afgelopen tijd een opfrisbeurt gegeven. De nieuwe beheerder moet in mei aantreden, vooruitlopend daarop gaat het fort vanaf zondag weer open. Het is te bezichtigen op donderdag, vrijdag en zondag tussen 11.00 en 17.00 uur.