Volledig scherm
Drukte in de gemeentelijke jachthaven van Willemstad. Archieffoto Marcel Otterspeer

Gemeente Moerdijk zet jachthaven Willemstad in etalage

WILLEMSTAD - De gemeente Moerdijk wil af van de gemeentelijke jachthaven in Willemstad. Er komt een onderzoek naar een andere exploitatie, bijvoorbeeld door een commerciële partij. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad.

Volgens wethouder Thomas Zwiers hebben zich al verschillende gegadigden gemeld. "De haven kan in commerciële handen komen of de exploitatie wordt overgenomen door een vereniging. Van beide kanten bestaat interesse. We willen volgend jaar een knoop doorhakken over hoe het verder moet met de jachthaven."

Willemstad is de laatste jachthaven die nog in handen is van de gemeente. De haven telt 240 ligplaatsen, de belangstelling daarvoor is groot: er is een wachtlijst. Toch legt de gemeente er jaarlijks geld op toe.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ik shop mijn kerstinkopen lokaal
    Geef uw mening

    Ik shop mijn kerstinko­pen lokaal

    Kerst staat voor de deur, en hoewel in veel gezinnen Sinterklaas al is langs geweest, liggen er naar verwachting over ruim een week toch ook weer cadeautjes onder de kerstboom bij veel Nederlandse huishoudens. Goed nieuws voor winkeliers zou je denken, maar met de kleine middenstand gaat het helemaal niet goed. Vooral buiten de grote steden zou bij een op de drie kleinere winkeliers die bijvoorbeeld kleding, speelgoed of boeken verkopen, sprake zijn van stille armoede.

poll

Migrantenhotels voor meer dan vijfhonderd bewoners moeten we niet willen

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
1573 stemmen