Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © thinkstock

Gemeente Moerdijk neemt maatregelen tegen illegale motorcrosswedstrijden

ZEVENBERGSCHEN HOEK/LAGE ZWALUWE – Verbodsborden en extra gebiedscontroles door de boa’s: de gemeente Moerdijk gaat de komende tijd maatregelen nemen tegen illegale motorcrosswedstrijden. 

Aanleiding is een groep crossers die afgelopen weekend op een braakliggend terrein bij het station van Lage Zwaluwe in Zevenbergschen Hoek en illegale crosswedstrijd hielden. 

,,Allereerst worden er nieuwe verbodsborden op het braakliggend terrein geplaatst. Het is altijd al een terrein geweest waar je als onbevoegd persoon niet mag komen, maar nu gaan we dat nóg duidelijker weergeven met extra verbodsborden. Daarnaast gaan de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) een extra oogje in het zeil houden”, aldus een gemeentewoordvoerster van Moerdijk.

Crosswedstrijden

Met deze maatregelen hoopt de gemeente Moerdijk illegale crosswedstrijden als die van afgelopen zondag tegen te gaan. Volgens de politie hadden de crossers een slecht excuus. ,,De een zei dat hij niet wist dat het niet mocht. De ander gaf als reden dat het met een kleine groep begon en er later meer bijkwamen.” 

Ondanks de excuses hebben alle 25 crossers een proces verbaal van 390 euro gekregen, omdat ze zich op privéterrein bevonden én zich niet hielden aan de coronamaatregelen. Daarbij reden er drie ook nog eens zonder helm, wat nog een extra boete opleverde.

,,Je verwacht het niet”, laat de wijkagent Zevenbergschen Hoek weten in een reactie. ,,Wat snappen ze niet aan de maatregelen? Wij handhaven niet voor de lol. Blijf gewoon thuis!”

Waarschuwingen

De Moerdijkse burgemeester Jac Klijs over het voorval: ,,Afgelopen week hebben we helaas ook de nodige waarschuwingen moeten uitdelen. Normaal gesproken ben ik erg voorstander van het doen van een beroep op het gezond verstand van mensen. Maar inmiddels zijn de regels echt wel duidelijk. Als je het nu niet weet, dan wil je het niet weten en moet je het dus maar voelen. De tijd van waarschuwen is echt voorbij. Wij hebben ook al voor het weekend aangekondigd dat zowel de politie als de toezichthouders van de gemeente bij overtredingen gaan bekeuren. Wat er gisteren is gebeurd, is echt onbegrijpelijk. Dat kan en wil ik niet tolereren. Alleen samen krijgen we corona onder controle. En kunnen we hopelijk ook zo snel mogelijk terug naar het normale leven.”