Volledig scherm
PREMIUM
Het plaatsnaambord © Sandra Moerland

Gemeente Moerdijk bij-vriendelijk: Fijnaart veranderen in Bijnaart?

FIJNAART - De gemeente Moerdijk mag zich officieel een bij-vriendelijke gemeente noemen. Waarom de naam van Fijnaart dan niet veranderen naar Bijnaart om dat feit te ondersteunen? Dat dacht de 65-jarige Jan Gorter uit Fijnaart. De hobbyfotograaf bewerkte het welkomstbord van zijn dorp en zette het op Facebook.

Vanwege de maatregelen die de gemeente neemt om wilde bijen een goede leefomgeving te bieden, is Moerdijk nu officieel bij-vriendelijk. Toen Gorter dat nieuws vernam, kwam er meteen een woordgrap in hem op. Op bijval van de gemeente Moerdijk kon hij niet rekenen, vertelt hij lachend. 

  1. Verdachte Cor B. tuint in vragen rechter over drugsboot Moerdijk en verspreekt zich
    TERUGLEZEN

    Verdachte Cor B. tuint in vragen rechter over drugsboot Moerdijk en verspreekt zich

    MOERDIJK/BREDA - Welke netwerken zaten er achter het grote drijvende drugslab dat op 10 mei in de haven van Moerdijk werd ontdekt? Justitie is bevreesd dat er connecties zijn tussen criminelen in ons land en een van de beruchte Mexicaanse drugskartels. Drie van de vier mannen die op het schip zijn aangehouden en donderdag voor de rechtbank in Breda moeten verschijnen, zijn Mexicanen van 23, 26 en 37 jaar oud. De vierde verdachte, de vermoedelijke schipper, is de 66-jarige Cor B. uit Breda. Verslaggever Johan van Uffelen tweette live mee vanuit de rechtbank.