Gemeente aast nog op grond voor aanpak De Dreef bij Fijnaart

VideoFIJNAART - De aanpak van De Dreef laat op zich wachten omdat de gemeente Moerdijk nog geen akkoord heeft bereikt met twee grondeigenaren. Als er in december nog geen overeenstemming is, volgt een onteigeningsprocedure.

Dat meldt het college van burgemeester en wethouders de coalitiepartijen Onafhankelijk Moerdijk (OM), VVD en CDA. Die vroegen onlangs waar de aanpak van de verkeersonveilige De Dreef blijft. Tal van schoolroutes zijn inmiddels op de schop genomen, maar dat geldt volgens de drie fracties niet voor de route Fijnaart via Noordhoek naar Zevenbergen. Dit werk had afgelopen voorjaar al moeten gebeuren.

Volgens het college staat de gemeente klaar om te beginnen. Op de rol staat onder meer een verbreding van de polderweg van 3 naar 4,5 meter. Daarvoor is het nodig op twee plekken particuliere grond te kopen. Maar beide eigenaren kunnen niet leven met het bedrag dat in het taxatierapport staat, ook over een grondruil worden ze het niet eens met de gemeente. Het college is bereid verder te praten en de eigenaren tegemoet te komen. ,,Maar het moet wel proportioneel en uitlegbaar zijn.''

Zwaar middel

Het college geeft het nog even, maar hakt in december de knoop door. Ligt er dan geen akkoord, dan willen B en W de grond via een onteigeningsprocedure bemachtigen. ,,Een zwaar middel, maar de verbreding is nog steeds prioriteit in het kader van dan de verkeersveiligheid.''

De Dreef is een veelgebruikte fietsroute voor scholieren. Het fietspad is volgens weggebruikers niet breed genoeg voor een fiets en auto naast elkaar, ook is er een groot hoogteverschil tussen de berm en het verharde wegdek. Aanpak kost ongeveer 100.000 euro.

Volledig scherm
De Dreef / Boerendijk, de school route tussen Fijnaart en Zevenbergen. © Wim Santbergen