Volledig scherm
PREMIUM
Maden in de kliko: voortaan verleden tijd in Moerdijk? © Getty Images/iStockphoto

Gelukkig! Nooit meer stinkende afvalbakken in Moerdijk

ZEVENBERGEN - Nooit meer stinkende afvalbakken vol maden en vliegen op hete dagen. Voortaan wordt het gft-afval in de zomer elke week opgehaald in de gemeente Moerdijk.

Zo ver is het nog net niet, maar het Moerdijkse college stelt het wel voor aan de gemeenteraad. Het voorstel is gebaseerd op basis van de resultaten van de proef afgelopen zomer om het groente-, fruit- en tuinafval in juni, juli en augustus niet tweewekelijks, maar elke week in te zamelen. 

  1. Zaaien en oogsten!
    Boerenpraat

    Zaaien en oogsten!

    De dagen worden langer, de mooiste tijd van het jaar komt eraan: het voorjaar! Dat betekent voor de boer dat hij plannen gaat maken voor het nieuwe groeiseizoen. Welke gronden heb ik tot mijn beschikking? Kan ik nog land huren van een collega? Vervolgens maakt de boer een bouwplan: welke gewassen ga ik zaaien? Wat en hoeveel gaan we oogsten? Voor mij is het eenvoudig, het enige gewas dat ik teel is gras. In januari plan ik waar de koeien als eerste gaan weiden. De andere weilanden worden dan gemaaid. Afhankelijk van die keuze volgt een bemestingsplan.