Volledig scherm
PREMIUM
Gelateria Chiara © Martijn Schraven

Gelateria Chiara sluit ‘als gevolg van werk aan haven’

ZEVENBERGEN - Gelateria Chiara van de familie Talamini aan de Zuidhaven in Zevenbergen sluit de deuren. Reden, volgens eigenaar Lorenzo, is fors omzetverlies als gevolg van de werkzaamheden aan de Haven. 

Volgens Lorenzo, die de zaak runt tezamen met moeder Jeannette en zus Chiara, hebben de werkzaamheden geleid tot een omzetverlies van 51 procent. De gemeente Moerdijk compenseert hem niet, zegt Lorenzo, omdat een peildatum geldt van 2012. De ijssalon opende een jaar later. 

 1. Hoge opbrengst 'Cars against cancer' Moerdijk
  PREMIUM
  video

  Hoge opbrengst 'Cars against cancer' Moerdijk

  MOERDIJK - 'Cars against cancer' heeft zaterdag 1.262,50 euro opgeleverd. Dat is een hoop meer dan waar organisator Richard Smits op had gehoopt: ,,Met 1.000 euro was ik al tevreden geweest", zei hij na afloop. Het evenement was aan de Moerdijkse Haven, waar honderden autoliefhebbers met hun voertuigen kwamen om te kijken en om bekeken te worden. Naast een handjevol klassiekers waren het vooral uitgebouwde, opgevoerde, verlaagde en anders gepimpte auto's wat de klok sloeg. Maar de auto's waren maar bijzaak deze middag.
 2. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
  PREMIUM
  Mijn bevrijding

  Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

  BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.