Volledig scherm
PREMIUM
Gelateria Chiara © Martijn Schraven

Gelateria Chiara sluit ‘als gevolg van werk aan haven’

ZEVENBERGEN - Gelateria Chiara van de familie Talamini aan de Zuidhaven in Zevenbergen sluit de deuren. Reden, volgens eigenaar Lorenzo, is fors omzetverlies als gevolg van de werkzaamheden aan de Haven. 

Volgens Lorenzo, die de zaak runt tezamen met moeder Jeannette en zus Chiara, hebben de werkzaamheden geleid tot een omzetverlies van 51 procent. De gemeente Moerdijk compenseert hem niet, zegt Lorenzo, omdat een peildatum geldt van 2012. De ijssalon opende een jaar later. 

  1. Zaaien en oogsten!
    Boerenpraat

    Zaaien en oogsten!

    De dagen worden langer, de mooiste tijd van het jaar komt eraan: het voorjaar! Dat betekent voor de boer dat hij plannen gaat maken voor het nieuwe groeiseizoen. Welke gronden heb ik tot mijn beschikking? Kan ik nog land huren van een collega? Vervolgens maakt de boer een bouwplan: welke gewassen ga ik zaaien? Wat en hoeveel gaan we oogsten? Voor mij is het eenvoudig, het enige gewas dat ik teel is gras. In januari plan ik waar de koeien als eerste gaan weiden. De andere weilanden worden dan gemaaid. Afhankelijk van die keuze volgt een bemestingsplan.