Volledig scherm
Er is gekozen voor variant A3 voor de randweg Klundert. © Gemeente Moerdijk

'Geen woningbouw binnen randweg Klundert’

ZEVENBERGEN - Er mogen geen woningen gebouwd worden in het kader van het project Randweg Klundert. 

Dat heeft het college van B en W Moerdijk deze week besloten.

‘Het eventueel realiseren van woningbouw binnen de randweg in dit project is niet aan de orde’, schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad. 

Mogelijk domper voor de perceeleigenaren

Het besluit kan een domper zijn voor de perceeleigenaren die gedupeerd dreigen te worden als gevolg van de komst van de weg, omdat die door hun percelen zal lopen. Een van de mogelijkheden van schikking was in een eerder stadium woningbouwontwikkeling, al dan niet in de vorm van een landgoedproject.

Deze mogelijkheid is nu verworpen. ‘In de structuurvisie is de locatie Blauwe Hoef aangewezen als uitbreidingslocatie voor Klundert’, wordt als verklaring gegeven.

Communicatie is onvoldoende 

Het project Randweg Klundert is in het leven geroepen om het centrum te ontlasten. Betrokken partijen klaagden dat de communicatie met hen over het plan onvoldoende is. Dat heeft de raad zich aangetrokken. Daarom heeft ze het college opgedragen om ‘gesprekken aan te gaan met alle grondeigenaren c.q. gebruikers, om tot een acceptabele oplossing te komen.’

Het definitieve plan moet volgend najaar klaar zijn.

  1. Jaar cel voor man (34) uit Fijnaart die dronken dodelijk ongeval veroorzaakte in Geffen
    PREMIUM

    Jaar cel voor man (34) uit Fijnaart die dronken dodelijk ongeval veroorzaak­te in Geffen

    DEN BOSCH/GEFFEN - De 34-jarige man uit Fijnaart, die op 4 maart vorig jaar met zijn auto over de kop sloeg bij een rotonde op de Papendijk in Geffen, wordt wel degelijk verantwoordelijk geacht voor de dood van zijn passagier, Ossenaar K. Zurawski (28). De rechtbank in Den Bosch legde de verdachte, die met 8 keer de toegestane hoeveelheid alcohol en cannabis achter het stuur was gekropen, een celstraf op van een jaar en drie jaar rijontzegging.