Volledig scherm

Geen Attent/Spar in suiker-entrepot in Standdaarbuiten

STANDDAARBUITEN - Supermarkt Attent trekt zich terug uit het plan dat investeerder Adrie Kuijstermans heeft met het suiker-entrepot in Standdaarbuiten. Projectontwikkelaar Kuijstermans wist dinsdagmorgen nog van niets en reageerde verrast. ,,Ik heb vorige week nog met Spar gesproken!"

,,Volgens ons is het plan niet haalbaar", zegt Tim op den Brouw van de Attent aan de Markt. ,,Het is een mooi idee maar de klant vindt het niks." Hij zet nu in op verhuizing naar de oude jongensschool aan de Timberwolfstraat.

Kuijstermans: ,,Ik vind het een vreemd verhaal. Volgens mij ziet de Spar de nieuwe locatie wel zitten. Ook door het toerisme vanaf het water. Maar we krijgen de man bij Spar nu niet te pakken."

Zijn plan behelst de inrichting van het leegstaande entrepot aan de haven van Standdaarbuiten. De opzet is vorig jaar in een bomvolle kerk met applaus begroet. Die kerk is ook van Kuijstermans. Op de begane grond willen hij en projectontwikkelaar Sjack de Blaay een supermarkt, woningen en commerciële ruimten maken.

Op de eerste verdieping kunnen enkele tientallen appartementen met wisselende woonoppervlaktes worden gerealiseerd. De gemeenteraad besprak de plannen vorige maand en was over het algemeen positief. Al plaatste de PvdA toen al vragen bij de afstand die mensen naar de nieuwe supermarkt zouden moeten gaan lopen.

  1. Weg moet paar keer open voor vernieuwen waterleiding Klundert

    Weg moet paar keer open voor vernieuwen waterleiding Klundert

    KLUNDERT - Het vernieuwen van de waterleidingen in en rondom Klundert is in volle gang. Aan de leidingen van de Nieuwendijk (fase 1) en de huisnummers 1 t/m 11 van de Zevenbergseweg (fase 2) wordt dagelijks van 7.30 tot 17.00 uur gewerkt. De werkzaamheden aan de leidingen van de huisnummers 25 t/m 30 (fase 4) starten 16 oktober en aan de nummers 13 t/m 22 (fase 3) wordt vanaf begin november gewerkt. De fases 1, 2 en 4 worden door aannemersbedrijf Van Vulpen uitgevoerd, fase 3 door Brabant Water.