Jongerenwerker Dirk Leijten (rechts) in de 'game area' in jongerencentrum de Tune. Tiemo Dingenouts is er vaak te vinden. Hij is een getalenteerd video- en geluidstechnicus, met een liefde voor editing en vormgeving.
Volledig scherm
Jongerenwerker Dirk Leijten (rechts) in de 'game area' in jongerencentrum de Tune. Tiemo Dingenouts is er vaak te vinden. Hij is een getalenteerd video- en geluidstechnicus, met een liefde voor editing en vormgeving. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Gamen is ongekend populair, ook in de Tune in Zevenbergen: ‘Talenten kans geven zich te ontwikkelen’

ZEVENBERGEN - Niet naar school, niet naar de sportclub, elkaar niet kunnen ontmoeten, bijna altijd thuis. Online gamen was al populair onder jongeren. ,,Maar door corona is het enorm toegenomen. Het is absurd”, zegt Dirk Leijten van meerMoerdijk.

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Dag en nacht vrachtwagens, soms wel 50 per uur: megaklus bij Zevenbergen heeft flinke impact op omwonenden
  PREMIUM
  foto's

  Dag en nacht vrachtwa­gens, soms wel 50 per uur: megaklus bij Zevenber­gen heeft flinke impact op omwonenden

  ZEVENBERGEN - ‘Vleesboerderij en slager bereikbaar’. ‘Spoorwegovergang Molenweg dicht, volg omleidingsroute’. ‘Fietsers en bromfietsers afstappen ivm rijplaten’. Door de werkzaamheden aan het spoor tussen Zevenbergen en Zevenbergschen Hoek wemelt het van de geelzwarte verkeersborden die er tijdelijk de dienst uitmaken. Niet zo gek, want het is nogal een klus met behoorlijke impact voor omwonenden.