Volledig scherm
Onder toeziend oog van de Fort-vrijwilligers neemt Joost van Rijckevorsel de prijs in ontvangst. foto peter van trijen/pix4profs

Fort Sabina wint Cultuurprijs Moerdijk 2016

WILLEMSTAD - In een goed bezet Arsenaal is vrijdag de Cultuurprijs Moerdijk 2016 uitgereikt aan Stichting Fort Sabina in Heijningen en haar vrijwilligers. Naast de winnaar waren er drie genomineerden die zich presenteerden aan het publiek.

Ellen en Marcel Deelen - Beekman vertelden over Villa d'Engelenburgh uit Fijnaart waar ze culturele middagen en avonden organiseren en eind januari 2017 starten met een open podium. Amateurfotograaf Erwin van Damme uit Willemstad, liet foto's vanuit verschillende thema's zien waarbij hij zich vooral onderscheidt als straatfotograaf.

Beheerder Joost van Rijckevorsel van Fort Sabina gaf uitleg over de veelzijdigheid en mogelijkheden van Fort Sabina Henrica dat al ruim 200 jaar in het West-Brabantse polderlandschap ligt. In het juryrapport wordt de hoop uitgesproken dat mede door de vrijwilligers Fort Sabina van 'Het best bewaarde geheim van West-Brabant' tot glanzende parel in het grootschalige rivier- en polderlandschap wordt.