Volledig scherm
Artist impression plannen voor Fort Sabina

Fort Sabina in recreatief jasje gestoken in Heijningen (video)

HEIJNINGEN - Provincie trekt 1,5 miljoen uit om Fort Sabina in Heijningen op te knappen. Een glijbaan, zeventien meter hoge trap en honderd parkeerplaatsen erbij. Het ontwikkelplan voor Fort Sabina ziet er gelikt uit.

Donderdagmiddag was de presentatie van het ontwikkelplan voor Fort Sabina. Gedeputeerde Henri Swinkels reikte de eerste exemplaren uit aan Moerdijk-wethouder Thomas Zwiers, voorzitter Joost van Rijckevorsel van Stichting Fort Sabina.nl en Staatsbosbeheer, de eigenaar van het fort. Het ontwikkelplan wordt door die partijen bekostigd.
De provincie betaalt 1,5 miljoen, de gemeente 0,8 miljoen voor beheer, onderhoud en herontwikkeling en de stichting 1,7 miljoen euro. Staatsbosbeheer verlengt de erfpacht van de gemeente met 30 jaar. De bijdrage van de stichting zit hem vooral in de vele uren arbeid. “De tijd die wordt verzilverd. Wij steken er heel veel uren in en krijgen daar geen cent voor”, vertelt Van Rijckevorsel. De stichting voert ook delen van het ontwikkelplan zelf uit. “En wij gaan projecten draaien. Zo willen we hier beschermde werkplekken creëren.”

Volledig scherm
Luchtfoto van Fort Sabina nabij Heijningen. Foto Henk den Ridder