Klundert bij Kaarslicht in 2016
Volledig scherm
Klundert bij Kaarslicht in 2016 © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Foodtrucks en 12.000 potten waxinelichtjes bij Klundert bij Kaarslicht

foto'sKLUNDERT - Zaterdag 15 december wordt voor de zevende keer Klundert bij Kaarslicht gehouden. Als om vijf uur de straatverlichting in het centrum van Klundert uitgaat en de 12.000 potten met waxinelichtjes worden aangestoken is de 7e editie van Klundert bij Kaarslicht een feit. 

Het thema dit jaar is wintercircus. “Hiervoor hebben we twee circussen uitgenodigd”, zegt Wendy Konijnendijk, voorzitter van Klundert bij Kaarslicht. “Het jeugdcircus Don Bosco uit Oudenbosch en Circo di Strada. Zij zullen het centrum van Klundert letterlijk en figuurlijk op stelten zetten.”

Spelen met licht was het thema van een eerdere editie van Klundert bij Kaarslicht
Volledig scherm
Spelen met licht was het thema van een eerdere editie van Klundert bij Kaarslicht © Else Loof;Else Loof / het fotoburo

Na de lampionnenoptocht om 17.30 uur is er de officiële opening op de vlonders in de Bottekreek. Hierna barst het evenement echt los met een groot aantal optredens van vele koren, muziekgezelschappen en bands binnen in de kerken en buiten op straat. Nieuw dit jaar is dat de Vestkant en de Verlaatstraat ook bij het evenement worden betrokken. "Aan de Vestkant komt een grote tent te staan waar alle deelorkesten van muziekvereniging Determinato zullen optreden”, zegt Konijnendijk. 

Om alles in goede banen te leiden is er vanaf de parkeerplaats bij de Niervaert een pendeldienst naar het centrum. Het publiek kan daar zijn auto wegzetten en dan de bus nemen. De busjes rijden vanaf 17.30 uur heen en de laatste bus gaat om 22.30 uur terug naar de parkeerplaats. 

Foodtrucks

Het verkeer wordt bij de rotonde naar het industrieterrein Moerdijk omgeleid. "Daar staan omleidingsborden”, zegt Konijnendijk. "We willen ervoor zorgen dat het publiek zich niet vastrijdt in Klundert." Ook nieuw dit jaar zijn de foodtrucks die her en der in het centrum staan. Ze staan vanaf 16.00 uur dus, niemand hoeft naar huis om te gaan eten. De afsluiting is niet op het Stadhuisplein maar in en langs de Bottekreek. "Het Stadhuisplein is te klein. Daarom hebben we gekozen voor de Bottekreek. Daar is plaats voor iedereen. Het wordt een spectaculaire afsluiting met muziek, dans en een lichtshow." Meer informatie is hier te vinden.

Klundert bij Kaarslicht in 2015.
Volledig scherm
Klundert bij Kaarslicht in 2015. © RAMON MANGOLD
Klundert bij Kaarslicht in 2013.
Volledig scherm
Klundert bij Kaarslicht in 2013. © TONNY PRESSER
Klundert bij Kaarslicht in 2007.
Volledig scherm
Klundert bij Kaarslicht in 2007. © Ingrid Bertens