Volledig scherm
ANP

Fonds voor zonnecellen bij verenigingen in de maak in gemeente Moerdijk

ZEVENBERGEN - Verenigingen kunnen straks bij de gemeente Moerdijk goedkoop of zelfs gratis geld lenen voor duurzaamheidsmaatregelen, zoals zonnepanelen op hun accommodatie. De gemeenteraad zette donderdagavond het licht op groen voor zonnepanelen op het gemeentehuis.

Fracties steunden ook een motie van de VVD met de oproep aan het college van burgemeester en wethouders om te onderzoeken of duurzaamheidsinitiatieven van verenigingen en instellingen zonder winstoogmerk financieel kunnen worden ondersteund.

Wethouder Jaap Kamp kon de raad op zijn wenken bedienen. Het college is hier al mee bezig. "We presenteren binnenkort een voorstel voor een duurzaamheidsfonds."

  1. Weg moet paar keer open voor vernieuwen waterleiding Klundert

    Weg moet paar keer open voor vernieuwen waterleiding Klundert

    KLUNDERT - Het vernieuwen van de waterleidingen in en rondom Klundert is in volle gang. Aan de leidingen van de Nieuwendijk (fase 1) en de huisnummers 1 t/m 11 van de Zevenbergseweg (fase 2) wordt dagelijks van 7.30 tot 17.00 uur gewerkt. De werkzaamheden aan de leidingen van de huisnummers 25 t/m 30 (fase 4) starten 16 oktober en aan de nummers 13 t/m 22 (fase 3) wordt vanaf begin november gewerkt. De fases 1, 2 en 4 worden door aannemersbedrijf Van Vulpen uitgevoerd, fase 3 door Brabant Water.