Volledig scherm
De Singelschool in Willemstad had als project voor groep 8 een eigen bedrijf te starten. Twee leerlingen hebben gewerkt en gecrowdfund om twee goede doelen te ondersteunen: Florènce van Ulden (in het midden) en Céline Loeff .Rechts van hen Sandra Conijn (Alzheimerstichting) en Janneke Driesprong (KWF). Sandra Langenberg en Jacqueline Stehouwer (links) hebben achter de schermen geholpen. Rechts directeur Loeky Wijling. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Florènce en Celine uit Willemstad halen met hun zelfgemaakte armbandjes 500 euro op voor het goede doel in Willemstad

WILLEMSTAD - Florènce van Ulden en Celine Loeff uit Willemstad hebben 500 euro weten op te halen voor twee goede doelen: de stichting Alzheimer Nederland en het KWF Kankerbestrijding. 

Dat hebben ze voor elkaar gekregen met de verkoop van zelfgemaakte armbandjes. Maandagmiddag kregen ze de cheques, elk van 250 euro, overhandigd op het plein van basisschool De Singel. De actie was een leeropdracht ‘hoe start ik een eigen bedrijf’ voor leerlingen uit groep 8. 

  1. Dag van de Match in Zevenbergen: ‘werk heeft zo’n toegevoegde waarde’

    Dag van de Match in Zevenber­gen: ‘werk heeft zo’n toegevoeg­de waarde’

    ZEVENBERGEN/ROOSENDAAL - Solliciteren is voor veel mensen moeilijk, omdat ze bijvoorbeeld een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. In het kader van De Dag van de Match, georganiseerd door WSP West-Brabant, werd in Hotel de Borgh in Zevenbergen een ‘prettig gesprek’ gehouden. Werkzoekenden en werkgevers gingen met elkaar in gesprek. Niet met een cv om te laten zien wat ze in huis hebben, maar door elkaar echt te leren kennen.